Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prefectul Brăilei dă explicații despre folosirea gazelor lacrimogene asupra manifestanţilor

AP
proteste Turcia

Prefectul Brăilei, Nicuşor Ciocan, precizează că în timpul protestelor spontane de la Brăila din zilele de sâmbătă şi duminică, faţă de restricţiile adoptate în context pandemic, nu au fost folosite gaze lacrimogene sau alte mijloace de intervenţie asupra manifestanţilor.

"În ziua de 27.03.2021, în municipiul Brăila, a avut loc un protest spontan faţă de restricţiile adoptate în context pandemic, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Brăila asigurând în acest sens măsurile de ordine şi siguranţă a participanţilor la protest. Faţă de informaţiile apărute în spaţiul public privind intervenţia jandarmilor şi a poliţiştilor, precizăm faptul că, în timpul protestului, forţele de ordine au observat un bărbat aflat vizibil sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta a refuzat să se legitimeze, fapt pentru care a fost condus la sediul Poliţiei Municipiului Brăila pentru stabilirea identităţii. Ulterior, acesta a fost sancţionat contravenţional atât pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, cât şi pentru nepurtarea măştii de protecţie în spaţiul public. De asemenea, au mai fost aplicate alte 8 sancţiuni, pentru nerespectarea măsurilor împotriva răspândirii noului coronavirus", se arată luni într-un comunicat de presă, scrie Agerpres.ro.

Citește și: Dominic Fritz, ieșire dură la adresa protestatarilor: ‘Aceste persoane sunt împinse de la spate de niște extremiști cu un discurs violent, xenofob și antieuropean’

De asemenea, se mai face precizarea că, pe timpul desfăşurării acestor manifestaţii, echipele de dialog ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila au adus la cunoştinţa participanţilor prevederile legale în vigoare, precum şi consecinţele legale ale nerespectării acestora.

"În seara zilei de 28.03.2021, în municipiul Brăila, mai mulţi protestatari au încercat să blocheze circulaţia rutieră prin traversarea repetată a carosabilului, pe la o trecere de pietoni. Jandarmii, împreună cu poliţişti rutieri, au intervenit şi au organizat traversarea la intervale de timp, astfel încât circulaţia rutieră să se poată desfăşura fluent. De asemenea, infirmăm informaţiile privind folosirea gazelor lacrimogene sau a altor mijloace de intervenţie asupra manifestanţilor. Contravenţiile aplicate au fost sancţiuni pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi nerespectarea restricţiilor în spaţiul public", menţionează Prefectura Brăila.

Citește și: Live video! Sișu le cere oamenilor să nu le respecte noile restricții: ‘Ați înnebunit la cap?’

Instituţia Prefectului şi celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, alături de autorităţile locale şi toate instituţiile, desfăşoară în permanenţă acţiuni destinate prevenirii şi combaterii efectelor pandemiei de COVID-19.

"Toate măsurile impuse au ca scop protejarea sănătăţii cetăţenilor şi nu îngrădirea unor libertăţi. Cu toţii simţim acest disconfort, dar trebuie să respectăm regulile şi să ne conformăm în mod voluntar pentru diminuarea şi stoparea infecţiilor cu SARS-CoV-2", mai arată sursa citată.

Citește și: Lovitură! AUR solicită demisiile lui Raed Arafat și Florin Cîțu

Câteva sute de brăileni s-au adunat sâmbătă şi duminică în faţa Palatului Administrativ din Brăila şi au pornit în marş pe principala arteră a oraşului, protestând astfel faţă de noile restricţii ale autorităţilor centrale privind interzicerea circulaţiei după ora 20,00 în localităţile cu incidenţă a cazurilor de COVID-19 mai mare de 4 la mia de locuitori.

Citește și: Live video! Sișu le cere oamenilor să nu le respecte noile restricții: ‘Ați înnebunit la cap?’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.