Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prefectul Capitalei le cere primarilor să refuze avizele pentru vânzarea de petarde

monitorulcj.ro
petarde

Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, a cerut primăriilor de sector și Primăriei Generale să nu emită avize pentru vânzarea de materiale pirotehnice în București.

Rareș Hopincă a convocat luni ședința Colegiului Prefectural al Municipiului București, la care a fost adoptată hotărârea prin care se cere primăriilor de sector, Primăriei Municipiului București și Administrației Străzilor să nu emită avize de amplasament, pe domeniul public sau privat al municipiului București, pentru vânzarea articolelor pirotehnice. Măsura a fost luată pentru descurajarea vânzării și folosirii acestora și pentru prevenirea accidentelor, potrivit mediafax.

„Sărbătorile aduc cu ele bucurie și entuziasm, dar nu putem ignora faptul că petardele și artificiile aduc o doză considerabilă de pericol și disconfort. Acestea provoacă, în fiecare an, accidente grave, incendii și au efecte nocive asupra mediului înconjurător. Am primit foarte multe petiții și solicitări, iar toate au un numitor comun: zgomotul petardelor este dăunător pentru copiii mici, pentru bătrâni și, nu în ultimul rând pentru animalele de companie. Zgomotele puternice creează stres și anxietate în rândul animalelor, de cele mai multe ori acestea rămănând cu sechele. Consider că propunerea de a descuraja comercializarea acestor articole nu este doar un act de prudență, ci și o modalitate de a ne asigura că sărbătorile rămân un motiv de bucurie. Este o decizie de oportunitate, pe care fiecare comunitate trebuie să o analizeze, pentru a sărbători într-un mod responsabil fără a pune în pericol siguranța noastră și a celor din jur”, a spus prefectul Rareș Hopincă.

Potrivit deciziei, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, Inspectoratul Teritorial de Muncă al Municipiului București, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor București-Ilfov, Direcția Regională Vamală în colaborare cu ANAF-Antifraudă și Inspectoratul Pentru Situații de Urgență București-Ilfov vor exercita acțiuni de verificare și control în sfera de competență, iar acolo unde vor fi constatate nereguli se vor aplica sancțiuni conform prevederilor legale în vigoare. Totodată, instituțiile vor acționa în vederea descurajării comerțului cu materiale pirotehnice și pentru prevenirea și combaterea comerțului ilegal cu materiale pirotehnice.

„Voi comunica inclusiv marilor centre comerciale solicitarea de a nu permite vânzarea materialelor pirotehnice în parcări și spații conexe, chiar dacă vorbim de proprietăți private. Este o chestiune ce ține de responsabilitatea socială a fiecărei companii, iar această problemă nu ține doar de instituțiile publice. Comercializarea de materiale pirotehnice trebuie să se desfășoare în spații special amenajate, nu pe domeniul public sau în parcările supermarketurilor, fiind accesibile inclusiv pentru copii”, a adăugat prefectul Capitalei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.