Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prefectul judeţului Hunedoara şi Sindicatul 'Muntele' - Perspectiva de dezvoltare a Văii Jiului

facebook
coridorul jiului

Dezvoltarea economică viitoare a Văii Jiului şi modul în care sursele de finanţare europene şi guvernamentale pot fi utilizate eficient pentru noi investiţii şi crearea de noi locuri de muncă, au reprezentat temele principale ale discuţiilor purtate, marţi, între prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, şi liderul Sindicatului "Muntele", Darius Câmpean, a informat Instituţia Prefectului.

Întâlnirea a fost organizată la sediul Prefecturii din Deva, iar la dezbatere au fost prezenţi mai mulţi lideri ai Sindicatului "Muntele", din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH), precum şi conducerea companiei.

În acest context, prefectul judeţului a dat asigurări că va sprijini toate iniţiativele care au ca scop dezvoltarea Văii Jiului, în condiţiile în care activitatea din subteran se restrânge şi va înceta, în timp.

"Cunosc foarte bine situaţia economică şi socială a Văii Jiului. M-am implicat, am sprijinit, şi o voi face în continuare, toate iniţiativele sindicatelor sau ale societăţii civile, ale guvernului sau cele iniţiate de organizaţiile care au proiecte pentru dezvoltarea zonei. Toate acestea pentru ca locuitorii să aibă posibilitatea să-şi asigure venituri decente pentru familie. Trebuie să fim alături unii de alţii, în misiunea de a asigura premisele dezvoltării Văii Jiului, după încetarea activităţii în subteran. Voi face tot ce depinde de mine ca acest lucru să se realizeze", a menţionat prefectul Călin Marian.

La rândul lor, reprezentanţii sindicatului "Muntele" au precizat că, în a doua jumătate a lunii septembrie, au nevoie de sprijin instituţional având în vedere că în această perioadă vor intra în vigoare noile prevederi salariale ale Contractului Colectiv de Muncă şi se va înfiinţa noua societate care va administra principala activitate economică din Valea Jiului, conform Agerpres.

În finalul discuţiilor, prefectul a prezentat o informare privind resursele financiare şi proiectele de dezvoltare care vor putea fi accesate în Valea Jiului prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Programul Operaţional Regional, Mecanismul pentru o Tranziţie Justă sau cu ajutorul fondurilor guvernamentale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.