Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prefectul judeţului Vrancea a făcut apel către cetăţenii vulnerabili să se ferească de caniculă în perioada următoare

www.radiovacanta.ro
caniculă, termometru, soare, căldură

Prefectul judeţului Vrancea, Nicuşor Halici, a făcut, miercuri, un apel către cetăţenii judeţului, mai ales către persoanele vulnerabile, să evite deplasările între orele 11,00 - 17,00 şi să se protejeze de caniculă în perioada următoare.

"Agenţia Naţională de Meteorologie transmite prognoze tot mai sigure şi certe că în următoarea perioadă va urma o caniculă accentuată, ceea ce a determinat o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, în vederea stabilirii măsurilor pentru a putea preîntâmpina, dar şi ajuta, acolo unde este cazul, pe cei aflaţi în nevoie. Apelul meu vine către vrânceni, de a înţelege riscurile la care ne supunem dacă nu ieşim protejaţi din casă, în special persoanele din grupurile vulnerabile, mă refer la bătrânii noştri sau la cei cu diverse afecţiuni, care nu ar trebui să iasă din casă în aceste perioade caniculare, mai ales în intervalul 11,00 - 17,00. Trebuie să ne protejăm, să fim prudenţi şi să evităm cât de mult se poate intervalul de caniculă", a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, Nicuşor Halici.

Acesta a reamintit obligaţia autorităţilor publice locale şi a altor instituţii de a înfiinţa şi sprijini puncte de ajutor de prim ajutor, iar angajatorii să ia măsuri pentru ca personalul să traverseze mai uşor această perioadă de caniculă, potrivit Agerpres.ro.

"Autorităţile publice locale şi instituţiile de resort au obligaţia de a sprijini, în puncte de prim ajutor, persoanele aflate în risc sau nevoie şi de a identifica spaţii pentru a asigura o climatizare suportabilă până la intervenţia serviciilor de specialitate pentru persoanele care solicită ajutor. Pe de altă parte, instituţiile statului, respectiv Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Direcţia de Sănătate Publică, vor trebui să aducă la cunoştinţă operatorilor din mediul privat şi public îndeplinirea obligaţiilor legale cu privire la asigurarea condiţiilor de muncă, a echipamentelor şi alte lucruri necesare pentru a traversa mai uşor perioada caniculară de cei care lucrează, pentru că nu putem opri munca. I-am transmis şi directorului general CUP SA, care asigură alimentarea cu apă în majoritatea localităţilor din judeţ, să identifice resursele sau soluţiile pentru a asigura un flux necesar de alimentare cu apă în localităţile vulnerabile", a spus Halici.

Prefectul a recomandat, de asemenea, ca activităţile şi evenimentele organizate de autorităţile publice sau private să se desfăşoare, pe cât posibil, dimineaţa sau seara, pentru a evita intervalul de caniculă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.