Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prefectura anunţă că Grupul Beltrame a preluat activele COS Târgovişte şi va reporni combinatul

gruppobeltrame.com
AFV Beltrame Group producători de bare din oțel

Prefectura Dâmboviţa a anunţat, luni, într-un comunicat de presă, că Grupul Beltrame a preluat activele funcţionale de la COS Târgovişte şi va reporni activitatea combinatului, potrivit Agerpres.

Acestea sunt concluziile unei întâlniri între reprezentanţii firmei şi cei ai administraţiei locale din Dâmboviţa.

"Prefectul judeţului Dâmboviţa, doamna Claudia Gilia, a participat, astăzi, la o întâlnire de lucru cu reprezentanţii grupului italian Beltrame, unul dintre cei mai mari producători de bare din oţel şi oţeluri speciale din Europa, care a preluat activele funcţionale ale Combinatului de Oţeluri Speciale Târgovişte. În cadrul întâlnirii, care s-a desfăşurat la sediul Instituţiei Prefectului, au fost punctate aspecte ce ţin de: investiţii în retehnologizare, instalarea de echipamente noi, respectiv, modernizarea celor vechi şi crearea de noi locuri de muncă", se arată în comunicatul remis AGERPRES.

Conform sursei citate, cei care au preluat COS Târgovişte au precizat că vor crea 200 de locuri de muncă în acest an, şi alte câteva sute în următorii cinci ani.

"Reprezentanţii Beltrame au precizat că, în anul 2022, vor fi disponibile 200 de posturi vacante, la care se vor adăuga alte locuri de muncă în următorii ani, astfel încât, până în anul 2027, să fie înfiinţate peste o mie de locuri de muncă pentru dâmboviţeni. Totodată, aceştia au subliniat că dispun de un capital de lucru în cuantum de aproximativ 40 de milioane de euro", se mai arată în comunicatul Prefecturii Dâmboviţa.

Autorităţile judeţene transmit că sprijină investiţiile care aduc noi locuri de muncă în judeţ.

"Instituţia Prefectului, alături de celelalte autorităţi locale, va sprijini orice investiţie în judeţ. Suntem deschişi pentru colaborări viitoare în beneficiul dâmboviţenilor şi al economiei locale. În plus grupul italian Beltrame foloseşte tehnologii noi, de ultimă generaţie, care sunt prietenoase cu mediul înconjurător. Mai multe locuri de muncă înseamnă mai mulţi dâmboviţeni care nu vor fi nevoiţi să-şi caute un serviciu în străinătate, ci vor putea să muncească în judeţ, fiind capabili să ofere un trai de viaţă decent familiilor lor", spune prefectul Claudia Gilia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.