Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prefectura Caraş-Severin solicită sprijinul Guvernului pentru reabilitarea a două monumente istorice din Băile Herculane

romanrobroek.nl
Băile Herculane

Prefectura Caraş-Severin a elaborat un proiect de hotărâre de guvern ce vizează alocarea sumei de 5,31 milioane lei către bugetul oraşului Băile Herculane în vederea reabilitării Vilei Elisabeta şi a Podului de Piatră, monumente istorice cu valoare de simbol ale staţiunii, a informat marţi Instituţia Prefectului.

Suma ar urma să fie alocată din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului şi banii vor putea acoperi contribuţia proprie a oraşului Băile Herculane la implementarea celor două proiecte.

Vila Elisabeta este inclusă într-un proiect de consolidare şi restaurare cu finanţare din fonduri norvegiene, prin programul RO-CULTURA.

"În prezent, vila se află într-o stare avansată de degradare, care a scos-o din circuitul cultural al oraşului, şi necesită de urgenţă lucrări de reabilitare pentru a putea fi pusă în funcţiune. Consolidarea şi restaurarea vilei sunt de o mare importanţă având în vedere istoricul acesteia, valoarea arhitecturală, dar şi faptul că staţiunea Băile Herculane are neapărat nevoie de un stabiliment care să revitalizeze viaţa culturală a staţiunii şi unde să fie înfiinţat un muzeu care să adăpostească exponate din îndelungata sa istorie", se arată într-un comunicat al Prefecturii Caraş-Severin remis AGERPRES.

Administraţia locală mai are în derulare proiectul "Reabilitare obiecte de patrimoniu pentru promovarea turistică a Staţiunii Băile Herculane - Pod de piatră", construcţia fiind ieşită din perioada de garanţie, porivit Agerpres.ro.

"Podul de piatră cu colonadă acoperită face legătura între hotelul Franz Joseph - actualul hotel Decebal şi Băile Hebe, Apollo şi Diana care se găsesc în Piaţa Hercules. La construcţie, podul a primit o garanţie de 100 de ani, aceasta fiind expirată de foarte mult timp", precizează sursa citată.

Podul necesită de urgenţă lucrări de reabilitare şi restaurare, astfel încât să poată asigura nevoile de siguranţă rutieră, păstrând în acelaşi timp valoarea sa istorică şi arhitecturală, adaugă Instituţia Prefectului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.