Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PREMIERĂ în istoria României: Ce va face SPP pentru Papa Francisc, la ordinul Vioricăi Dăncilă

papa francisc dancila

Guvernul va adopta, în ședința de joi, o ordonanță de urgență care prevede că SPP va înregistra temporar, cu număr unic, autovehiculele în care se va deplasa Papa Francisc cu ocazia vizitei desfășurate în România între 31 mai și 2 iunie.

”Prin derogare de la prevederile art. 13 alin. (1) teza întâi din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se autorizează Serviciul de Protecție și Pază să înregistreze în evidențele proprii, cu număr unic, autovehiculele în care se deplasează Sanctitatea Sa Papa Francisc cu ocazia vizitei desfășurate pe teritoriul României în perioada 31 mai – 2 iunie 2019. Numărul unic de înregistrare prevăzut alin. (1) este înscris pe fond alb având litera/literele şi cifra/cifrele de culoare roșie și este valabil exclusiv în perioada vizitei”, se arată în proiectul de OUG publicat de Executiv.

Citește și: Cine e, de fapt, femeia care l-ar fi ‘îngropat’ pe Radu Mazăre – Guvernul Dăncilă a ‘uns-o’ în funcție

Potrivit sursei citate, aceste autoturisme vor avea drept de circulație pe drumurile publice din România. Ordonanță de urgență urmează să intre în vigoare pe 27 mai 2019 și se va aplica până pe 7 iunie 2019, inclusiv.

Potrivit preambulului, deplasarea Sanctității Sale se va efectua cu autoturisme puse la dispoziție de către partea română, iar reprezentanții Vaticanului au solicitat ca acestea să aibă numărul de înregistrare unic folosit atât în țara sa cât și în toate vizitele oficiale efectuate în alte țări, potrivit uzanțelor protocolare.

Citește și: Viorica Dăncilă, dinamitată din interior! Un greu PSD o ia la rost

OUG va fi adoptată având în vedere faptul că, la momentul actual, legislația națională nu permite să se dea curs solicitării reprezentanților Vaticanului privind utilizarea numerelor de înmatriculare folosite pe autoturismele cu care se deplasează Sanctitatea Sa, iar neadoptarea de măsuri imediate, prin ordonanță de urgență, ar conduce la imposibilitatea îndeplinirii în mod optim a solicitării legate de vizita Papei Francisc, ceea ce ar crea grave abateri de la protocolul specific cu impact negativ în plan intern și internațional.

Citește și: Rareș Bogdan dezvăluie cum va ‘toca’ PSD-ul: Atuurile pe care le are PNL-ul .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.