Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PREMIERĂ Klaus Iohannis, primit fără garda de onoare și fără imn de președintele Italiei / VIDEO

Presedintele Klaus Iohannis a fost primit, luni, la Palatul Quirinale din Roma, de presedintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella.

Citește și: Lovitură IMENSĂ de imagine pentru Klaus Iohannis: Întâlnire importantă în mai

Klaus Iohannis si Sergio Mattarella nu au avut o declaratie de presa comuna, cum se obisnuieste in cazul vizitelor oficiale. Potrivit oficialilor, este vorba despre o cutuma a presedintiei italiene sa nu se sustina declaratii de presa. De altfel, si primirea oficiala s-a desfasurat fara intonarea imnurilor nationale si a salutului Garzii de Onoare.

Citește și: Ce a discutat Klaus Iohannis cu românii din Italia

Vizita presedintelui Klaus Iohannis la Roma este cu atat mai importanta cu cat, la scrutinul din noiembrie 2014, cei mai multi romani din diaspora care s-au prezentat la vot au fost in Italia. Astfel, la cel de-al doilea tur de scrutin al prezidentialelor, in Italia s-au prezentat la urne 96.600 de romani. Dintre acestia, 85.579 (88,59%) au votat cu Klaus Iohannis. In plus, in importante orase italiene, Torino, Roma, Milano, au fost cozi uriase la sectiile de votare, la ambele tururi de scrutin, existand si incidente din cauza imposibilitatii romanilor de a-si exercita dreptul de vot.

Marti, presedintele Romaniei se va intalni, la ora 11.00 (ora Romaniei), la Palatul Chigi, cu presedintele Consiliului de Ministri, Matteo Renzi. La ora 16.00 (ora Romaniei), la Accademia di Romania, Klaus Iohannis se va intalni cu studenti romani din Republica Italiana.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.