Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premiera operei "Fidelio", regizată la Viena de Christoph Waltz, difuzată online şi la TV

www.opera-online.com
Fidelio opera

Mult aşteptata producţie vieneză a operei "Fidelio", de Ludwig van Beethoven, va avea premiera vineri seară în faţa unor spectatori care nu vor putea însă să o vizioneze din scaunele Teatrului din Viena, ci de pe canapelele din locuinţele lor, informează DPA, citată de Agerpres

Actorul Christoph Waltz, născut la Viena, a primit sarcina de a pune în scenă în 2020 singura operă compusă de Beethoven, în contextul în care întreaga comunitate a industriei muzicii clasice sărbătoreşte împlinirea a 250 de ani de la naşterea celebrului compozitor german.

Premiera acestui spectacol, programată iniţial pentru luni seară, a fost anulată în ultimul moment după ce autorităţile austriece au impus izolarea cetăţenilor la domiciliu, în încercarea de a limita răspândirea noului coronavirus.

Cu toate acestea, noul spectacol de operă, ce prezintă povestea unui prizonier care zace într-o carceră, a fost filmat în timpul repetiţiei sale finale şi va fi difuzat de postul naţional de televiziune austriac, vineri seară.

CITEȘTE ȘI: Descoperiri importante: Cum luptă sistemul imunitar cu noul coronavirus/ STUDIU .

Teatrul din Viena va distribui acest film şi pe platforma de streaming muzical medici.tv, pentru ca spectacolul să poată fi vizionat de spectatori din alte ţări.

Ludwig van Beethoven a locuit în clădirea Teatrului din Viena, pentru care a compus opera "Fidelio", în perioada în care a beneficiat de statutul de "compozitor în rezidenţă".

Versiunea originală a operei a avut premiera oficială în 1805, însă acel spectacol nu a avut succesul scontat.

Pentru acest eveniment aniversar din 2020, Teatrul din Viena a decis să pună în scenă o a doua versiune a spectacolului, creată de compozitorul german în 1806.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.