Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră pe scena Teatrului Național Timișoara: EXOD, unul din cele mai bune spectacole ale Capitalei Culturale e la debut

EXOD

Au mai rămas doar câteva ore până vom porni, artiști și public, împreună, în EXOD. Premiera spectacolului EXOD reprezintă un moment de enormă bucurie și satisfacție pentru Teatrul Național din Timișoara, ca pas important în evoluția și istoria lui din ultimul deceniu și jumătate.

Capacitatea unui teatru de a monta un spectacol marca Oskaras Koršunovas se măsoară în termeni de performanță. Iar EXOD, pe textul profund, aspru, poetic, intens al dramaturgului lituanian Marius Ivaškevičius, în traducerea Ralucăi Rădulescu, reprezintă o dovadă incontestabilă.

Regizorul lituanian Oskaras Koršunovas este una dintre cele mai puternice voci ale teatrului european actual, spectacolele sale purtând în întreaga lume amprenta spațiului de rezistență și supraviețuire al celor de dincolo de Cortina de Fier, ajunși în societăți profund diferite.

Adulat de marile festivaluri și teatre ale lumii, Koršunovas atacă în spectacolele sale teme esențiale pentru societate, descoperind mereu formule de a stârni determinarea publicului, cu inteligență, carismă, umor și un adânc simț al responsabilității pe care o are ca ființă umană, ca om al prezentului.

EXOD este un spectacol-fluviu care poartă în el timpul, spațiul, realitatea, imaginația, crâmpeie de existență, vieți rătăcite, deziluzii, speranțe, într-o curgere continuă care nu ține cont nici măcar de moarte. Odată emigrant, mereu emigrant – dezrădăcinarea este o rană existențială de nevindecat în viața asta sau în următoarea, sau în următoarea.

EXOD este, fără doar și poate, unul dintre cele mai solide produse culturale ale Timișoarei anului 2023.

Spectacolul începe la ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului Național și are două pauze.

Bilete se mai găsesc pe www.tntm.ro sau la Agenția Mărășești, str. Mărășești nr. 2.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.