Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PREMIERĂ Râul Mureș va fi navigabil pe 60 de kilometri, între județele Alba și Hunedoara

GO2 Romania tourism & travel
Raul Mures

Râul Mureș va fi navigabil pe 60 de kilometri, între județele Alba și Hunedoara, iar ambarcațiunile ușoare vor putea fi închiriate din opt localități, unde se vor amenaja și lagune turistice cu pontoane de acostare – debarcare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Citește și: SEMNAL DE ALARMĂ Foametea loveşte oraşele asiatice în plină expansiune (agenţii ONU)

Investiția prin care râul Mureș va deveni navigabil va fi finanțată prin Fondul European pentru Piscicultură prin Programul Pescuit și Afaceri Marine, iar ideea a aparținut Grupului de Acţiune Locală pentru Pescuit din bazinul Mureşului şi Secaşelor, coordonat de comuna Ciugud, judeţul Alba.

Reprezentanții Primăriei Ciugud au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că ambarcațiunile vor putea fi închiriate din opt localități: Ciugud, Alba Iulia, Vințu, Sântimbru, Șibot, Blandiana și Geoagiu și Rapoltu Mare, unde se vor amenaja și lagune turistice cu pontoane de acostare – debarcare.

”Lucrările vor începe în primăvară, iar prin acest proiect se dorește valorificarea potențialului râului Mureș din punct de vedere al turismului de agrement. Cei care închiriază ambarcațiunile se pot opri la oricare dintre pontoane, pentru a vizita zonele respective”, potrivit reprezentanților Primăriei Ciugud.

Potrivit acestora, valoarea proiectului este 500.000 de euro. Ambarcațiunile vor fi de mici dimensiuni.

De asemenea, într-un sat din comuna Ciugud, Drîmbar, se va amenaja și o zonă de agrement la malul Mureșului, aproape de locul în care se vor închiria ambarcațiunile, au scris, reprezentanții Primăriei, pe Facebook.

”Un proiect ambiţios al Primăriei comunei Ciugud, care prinde contur tot mai mult, este amenajarea zonei de agrement de pe malul Mureşului din zona Drîmbar. Aceasta va cuprinde un debarcader, terenuri de fotbal, tenis, zone de promenadă, pescuit, patinoar, campare (pentru rulote şi corturi) şi de picnic. În premieră vă prezentăm câteva fotografii 3D, cu zona de agrement, care vor deveni realitate în cadrul unui proiect cu banii europeni derulat de comuna Ciugud prin FLAG Bazinul Mureşului, Secaşelor şi afluenţii acestora”, se arată în postare.

Râul Mureș are o lungime de 789 de kilometri, izvorăște din Munții Hășmașu Mare și se varsă în Tisa, Ungaria, Alba Iulia fiind unul dintre orașele importante pe care le traversează.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.