Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul ceh Andrej Babis a fost dat în judecată pentru insultă de un parlamentar din opoziţie

simfalogic.news
Andrej Babis

Prim-ministrul ceh Andrej Babis va fi chemat într-un proces civil după ce a fost dat în judecată pentru insultă de politicianul conservator de opoziţie Miroslav Kalousek, a anunţat joi un purtător de cuvânt al Tribunalului Suprem din Brno, transmite Reuters.

Judecătorii au decis că imunitatea de parlamentar îl protejează pe Babis de un proces penal, nu însă şi de unul civil, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Rareș Bogdan profețește o răsturnare de situație, după criza generată de coronavirus: Unul dintre marii pierzători ai acestei crize este Nicușor Dan

Şeful guvernului l-a acuzat pe fostul ministru Kalousek, în timpul unei dezbateri parlamentare, că 'a jefuit Ministerul Apărării şi a omorât oameni cu paraşutele'.

Babis se referea la o licitaţie pentru paraşute din anii 1990, pe când Miroslav Kalousek era ministrul apărării. În 1997, un soldat a murit pentru că nu i s-a deschis paraşuta în timpul unui salt.

Citește și: Scandalos! Un cunoscut medic acuză abuzuri ale Poliției! ‘Umilință și lipsă de politețe la adresa seniorilor’

'Cetăţenii au dreptul să se aştepte ca reprezentanţii lor aleşi să încerce măcar să aibă un anumit nivel de cultură', a remarcat judecătorul Petr Vojtek.

Disputa a fost retrimisă spre instanţa districtuală competentă.

Cei doi politicieni în cauză schimbă frecvent acuzaţii. Babis l-a mai numit pe Kalousek beţiv şi 'criminalul criminalilor'. La rândul său, fostul ministru a spus recent despre premier, pe social media, că este 'porc' şi 'escroc infam'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.