Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Dăncilă, VESTEA ZILEI pentru bolnavii de cancer - Decizie URGENȚĂ în ședința de guvern

Inquam Photos / George Calin
viorica dancila guvern

Viorica Dăncilă a anunțat, marți, că Guvernul va iniția programe pentru depistarea precoce a cancerului și pentru monitorizarea persoanelor care suferă de această boală. Premierul a vorbit și despre finanțarea celor trei spitale regionale, precizând că până la finalul anului va fi semnat contractul, conform Mediafax.

Citește și: Ingrid Mocanu a IZBUCNIT la adresa șefei procuroarei Maria Pițurcă: 'Dacă ne violează copiii, ne dau în cap pe stradă, șefii lor spun că suntem tâmpiți'

„Un alt obiectiv pe care îl dezvoltăm are în vedere sprijinirea părinților și familiilor persoanelor cu tulburări din spectrul autist și cu tulburări de sănătate mintală asociate. Tot prin acest act normativ inițiem noi programe de sănătate pentru depistarea precoce a cancerului pentru pacienții din grupele de risc și pentru monitorizarea persoanelor cu risc înalt de afecțiuni oncologice”, a declarat Viorica Dăncilă, marți, la începutul ședinței de Guvern.

Premierul a afirmat că până la finalul anului 2019 guvernul va semna contractul de finanțare pentru spitalele regionale.

„Doamna ministru, mă bucur că ați făcut pași importanți în demararea construcției Spitalului Regional Iași. Știu că ați avut ieri o discuție cu partenerii europeni și ministerele implicate în care ați stabilit pași concreți pentru transmiterea cererii de finanțare a construcției spitalelor regionale. În luna septembrie a acestui an ne propunem să transmitem cererea de finanțare pentru întregul proiect, urmând ca semnarea contractului de finannțare să aibă loc până la finalul acestui an”, a adăugat Dăncilă.

Șeful Executivului a vorbit și despre alte programe ale guvernului PSD-ALDE din ddomeniul sănătății, în special de cele pentru persoanele cu autism.

„Vom lua câteva măsuri în domeniul sănătății, domeniul prioritar pentru guvernul PSD - ALDE. Vom menține și vom dezvolta programele naționale de sănătate cu noi servicii medicale pentru persoanele cu autism, așa cum ne-am asumat prin semnarea protocolului cu organizațiile din domeniu. Practic venim în completarea programului derulat de CNAS prin care asigurăm fiecărei persoane diagnosticate cu tulburare de spectru autist, accesul săptămânal la mai multe tipuri de terapie complementară actului medical, oferit de specialiști în psihoterapie și psihopedagogie specială. De la 1 iulie se va dubla numărul serviciilor medicale conexe de care vor beneficia persoanele cu tulburări în spectrul autist finanțate de la bugetul de stat. De asemenea vom asigura finanțare pentru instruirea cadrelor medicale, pentru o mai bună îngrijire a persoanelor cu tulburări din spectrul autist”, a conchis premierului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.