Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Florin Cîţu: Construcţia drumului expres Baia Mare-Satu Mare este o 'prioritate zero' pentru Guvern

gov.ro
Florin Cîțu

Construcţia drumului expres Baia Mare - Satu Mare spre Vama Petea este o "prioritate zero" pentru Guvern, a declarat, vineri, premierul Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă, susţinută la Baia Mare.

"Am venit în primul rând să văd planul acesta ambiţios de investiţii (...) Maramureşenii trebuie să ştie că aveţi proiecte în PNRR, iar aici o parte din investiţii se vor duce în sănătate, Spitalul Judeţean de Urgenţă, şi o parte în infrastructură. Acest plan ambiţios arată că în trecut nu s-a făcut nimic, şi aveţi mult de lucru, domnule preşedinte (preşedintele CJ Maramureş, Ionel Bogdan n.red.) şi contaţi pe resurse şi de la noi, o să vă susţinem. Acest drum expres Baia Mare - Satu Mare este prioritate zero pentru noi. Este important pentru dumneavoastră şi am văzut cum s-a dezvoltat zona, am văzut companiile private şi toţi cu care am discutat până acum ne-au spus foarte clar că infrastructura rutieră în special e ceea ce trebuie dezvoltată. De asta am vrut să mă asigur, şi discuţiile noastre au fost despre prioritizarea acestor proiecte. E un plan ambiţios de investiţii, dar avem susţinere din PNRR (...) avem şi fonduri europene. Aveţi aici încă un drum expres pe care încercăm să-l finanţăm din fonduri europene. Ceea ce nu intră pe PNRR sau fonduri europene, intră pe buget", a afirmat Florin Cîţu.

Construcţia drumului expres Baia Mare- Satu Mare a fost un proiect amânat de aproape 15 ani, deşi la un moment dat s-au purtat discuţii la nivelul guvernelor României şi Ungariei pentru realizarea acestui drum care ar urma să se conecteze la o autostradă pe teritoriul maghiar, imediat la ieşirea din Vama Petea, scrie Agerpres.ro.

În context, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Ionel Bogdan, a prezentat o parte din proiectele care au fost cuprinse în PNRR, dar şi pe alte surse de finanţare.

"Am discutat despre potenţialul pe care-l are centura municipiului Baia Mare, am avut câteva întâlniri cu mediul privat, am văzut problemele pe care judeţul Maramureş le are şi am discutat despre planul de investiţii pe care-l avem în judeţul Maramureş, în special despre infrastructură de care avem nevoie ca de aer. Sunt investiţii care n-au fost niciodată pe masa executivului judeţean şi care n-au fost promovate la Bucureşti (...) Suntem în lucru cu proiectul pentru centura metropolitană a municipiului Baia Mare, centura municipiului Sighetu Marmaţiei, pentru drumul expres Baia Mare - Satu Mare, şi mai ales pentru podul peste Tisa (spre Ucraina n.red.). Sunt investiţii absolut esenţiale pentru dezvoltarea judeţului Maramureş şi pentru creşterea nivelului de trai", a spus Ionel Bogdan.

De asemenea, preşedintele CJ Maramureş a mai amintit şi dezvoltarea aeroportului internaţional Baia Mare, cu modernizarea terminalului de sosiri - plecări şi a unei zone de cargo.

În cursul zilei, premierul a vizitat unul dintre cei mai mari producători de mobilă din judeţ, compania Aramis, firmă cu capital integral românesc care deţine peste 5.000 de angajaţi, el ajungând şi la centrul Centrul de vaccinare drive-thru amenajat în Piaţa Libertăţii din municipiul Baia Mare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.