Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul francez avertizează companiile înainte de sezonul rece: Am putea fi forțați să impunem raționalizarea energiei

Elisabeth Borne

Premierul francez Elisabeth Borne i-a avertizat luni pe șefii de companii în legătură cu riscul de raționalizare a energiei în această iarnă și i-a îndemnat să ia măsuri pentru a-și reduce consumul, transmite AFP.

"Dacă acționăm în mod colectiv, atunci putem depăși riscul de penurie, dar dacă nu participă toată lumea și dacă toate scenariile negative se adună, atunci am putea fi forțați să impunem reduceri consumatorilor", a declarat ea în fața grupului de afaceri Medef.

"Dacă vom ajunge la raționalizare, companiile vor fi cele mai afectate și, din păcate, trebuie să fim pregătiți pentru asta", a continuat ea.

Ea a declarat că guvernul elaborează deja planuri de urgență care includ un "sistem de comercializare a cotelor" care ar permite companiilor să cumpere și să vândă cote de energie.

De asemenea, guvernul pregătește măsuri de sprijinire a companiilor.

"Fiecare companie trebuie să se mobilizeze și să acționeze. Fac apel la toată lumea să își stabilească propriile planuri de economisire a energiei în septembrie", a declarat ea, subliniind totodată că criza provocată de prețurile record ale energiei va contribui la tranziția de la combustibilii fosili.

"Lunile care urmează sunt doar un pas în tranziția mai mare pe care trebuie să o facem", a spus ea.

Franța este mai ferită decât multe țări europene de creșterea prețurilor la gaze naturale cauzată de decizia Rusiei de a-și reduce exporturile către Europa după invazia sa în Ucraina în februarie.

Franța produce aproximativ 70% din electricitatea sa de la o flotă de 56 de reactoare nucleare, dar 32 sunt în prezent deconectate fie pentru întreținere de rutină, fie pentru a evalua riscurile de coroziune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.