Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul francez Jean Castex respinge ideea patrulelor comune cu Marea Britanie

jean castex

Premierul francez Jean Castex a respins într-o scrisoare către omologul său britanic Boris Johnson propunerea sa de ''patrule comune'' pe teritoriul francez pentru a preveni plecarea migranţilor spre Marea Britanie, relatează joi AFP.

''Am acceptat întotdeauna să examinăm şi să discutăm cu bună-credinţă propunerile britanice de consolidare a cooperării. Pe unele le-am acceptat, pe altele le-am refuzat'', a scris Castex. ''Nu putem accepta, de exemplu, ca poliţişti sau militari britanici să ne patruleze ţărmurile; suveranitatea noastră este în joc'', a subliniat el.

Boris Johnson a făcut această propunere în cursul unei convorbiri telefonice cu preşedintele francez Emmanuel Macron pe 25 noiembrie, la o zi după un naufragiu pe Canalul Mânecii soldat cu 27 de morţi.

Propunerea a apărut şi într-o scrisoare a premierului Johnson către preşedintele Macron, a cărei publicare de către guvernul britanic a indignat Parisul şi a declanşat o nouă criză între cele două ţări. În scrisoarea sa, Johnson a mai propus Franţei ''un acord bilateral de readmisie care să permită întoarcerea tuturor migranţilor ilegali care traversează Canalul Mânecii'', relatează Agerpres.ro.

''Returnarea migranţilor nu este o opţiune pentru noi, nu este o modalitate serioasă sau responsabilă de a aborda problema'', a declarat o sursă de la Matignon (reşedinţa premierului), sub protecţia anonimatului.

''Peste 700 de poliţişti şi jandarmi supraveghează în fiecare zi coasta Opale (de nord) pentru a opri ambarcaţiuni improvizate să plece pe mare'' spre Anglia, a indicat premierul Castex în scrisoarea sa.

''O parte din aceste operaţiuni se realizează cu contribuţia financiară a guvernului dumneavoastră, în conformitate cu acordurile noastre de cooperare'', a amintit el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.