Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Irlandei: 'Demisia lui Boris Johnson este o oportunitate pentru relaţia Dublin-Londra'

Fianna Fail
Micheal Martin

Demisia lui Boris Johnson este o 'oportunitate' pentru ca relaţia dintre Dublin şi Londra să repornească pe noi baze, în 'spiritul adevărat de parteneriat şi respect reciproc', a apreciat joi prim-ministrul irlandez Micheal Martin, transmite AFP.

'Avem o oportunitate pentru a reveni la spiritul adevărat de parteneriat şi respect reciproc de care avem nevoie', a afirmat el într-un comunicat.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson şi-a anunţat joi demisia de la şefia Partidului Conservator, deschizând astfel calea pentru numirea unui nou premier, potrivit Agerpres.ro.

Omologul său irlandez a afirmat că relaţia dintre cele două ţări a fost 'tensionată şi pusă la încercare în ultimul timp', mai ales din cauza proiectului Londrei de a modifica unilateral dispoziţiile vamale post-Brexit în Irlanda de Nord, modificare considerată ilegală de Uniunea Europeană, din care Republica Irlanda face parte.

Micheal Martin a reiterat necesitatea de protejare a Acordului din Vinerea Mare, care a pus capăt celor trei decenii de conflict în Irlanda de Nord între loialiştii ataşaţi faţă de coroana britanică şi republicanii favorabili reunificării cu Republica Irlanda.

'Este mai important ca niciodată astăzi şi îndemn o dată în plus la renunţarea la orice acţiune unilaterală', a subliniat premierul irlandez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.