Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul israelian şi-a anulat vizita planificată în Columbia, menţionând 'situaţia din sudul ţării'

Benjamin Netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu şi-a anulat joi vizita planificată în Columbia, menţionând 'situaţia din sudul ţării', informează agenţia de presă Xinhua, potrivit Agerpres.

Anularea neaşteptată a vizitei intervine în contextul informaţiilor privind progresele înregistrate în negocierile mediate de egipteni între Israel şi Hamas, mişcarea palestiniană care conduce Fâşia Gaza. 

Negocierile vizează încetarea atacurilor şi contraatacurilor între Israel şi militanţii din Gaza, inclusiv a atacurilor aeriene israeliene şi a tirurilor cu gloanţe reale, precum şi lansările de rachete palestiniene şi a baloanelor umplute cu heliu care au lovit terenuri agricole în sudul Israelului.

Citește și: Procurorii turci au emis mandate de arestare pe numele a 27 de ofiţeri din marină suspectaţi de legături cu Gulen

Joi, site-ul israelian Ynet a relatat că liderul adjunct al Hamas, Saleh al-Arouri, era aşteptat să sosească în cursul zilei în Gaza pentru a discuta propunerea de reconciliere cu Fatah - mişcarea palestiniană apropiată de liderul Autorităţii Naţionale Palestiniene (ANP), Mahmoud Abbas - şi o înţelegere pe termen lung cu Israelul. 

Netanyahu urma să se deplaseze la 6 august la Bogota pentru a se întâlni cu preşedinţii Argentinei, Guatemalei, Chile şi Honduras. Ultima sa vizită în America Latină datează de anul trecut când a fost în Argentina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.