Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul japonez se deplasează în Rusia pentru o întrevedere cu preşedintele Putin

forumvostok.ru
Putin si Abe

Preşedintele rus Vladimir Putin se va întâlni joi cu premierul japonez Shinzo Abe, a anunţat marţi Kremlinul, în timp ce Rusia şi Japonia încearcă să-şi rezolve diferendul teritorial legat de insulele Kurile, relatează AFP, potrivit agerpres.

Cei doi oameni de stat vor discuta "punerea în aplicare a acordurilor încheiate cu ocazia vizitei" preşedintelui rus în Japonia în luna decembrie, a indicat Kremlinul.

TRAGEDIE pe şosea. 27 de oameni au murit într-un grav accident rutier - FOTO

Pe agenda discuţiilor figurează, de asemenea, probleme internaţionale şi regionale, inclusiv tensiunile în creştere dintre SUA şi Coreea de Nord.

În vizită la Tokyo în 20 martie, şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a criticat desfăşurarea sistemului american de apărare antirachetă THAAD în regiunea Asia-Pacific, ca răspuns la ameninţarea nord-coreeană, catalogându-l drept "risc grav" pentru regiune.

Vladimir Putin a vizitat Japonia la mijlocul lunii decembrie, vizită în cursul căreia a fost abordată pe larg disputa teritorială care afectează relaţiile ruso-japoneze de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Razii de amploare în jurul Barcelonei. Sunt vizate celulele jihadiste

Insulele Kurile de Sud (numite "Teritorii de Nord" de către Japonia) se află în mijlocul acestui dezacord, care împiedică semnarea unui tratat de pace timp de 70 de ani.

Cele două ţări au convenit în timpul vizitei lui Putin în arhipelag să pună în aplicare o viziune pentru o dezvoltare economică comună a acestor insule vulcanice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.