Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Maltei, Joseph Muscat, va demisiona în ianuarie, pe fondul crizei declanșate de uciderea unei jurnaliste

operationworld.com
Malta

Premierul Maltei, Joseph Muscat, a anunțat că intenționează să demisioneze din funcție în luna ianuarie, în contextul crizei declanșate de uciderea unui jurnaliste de investigații care ancheta legături ilicite între mediul de afaceri și politicieni, informează BBC News online, anunță MEDIAFAX.

Muscat a declarat duminică, la postul public de televiziune, că va cere formațiunii pe care o conduce, Partidul Laburist, să înceapă procesul de alegere a succesorului său, urmând să demisioneze din fruntea partidului pe data de 12 ianuarie, iar din funcția de premier "în zilele următoare".

Citeşte şi: Premierul Marii Britanii stabileşte noile pedepse pentru terorişti - Minimum 14 ani de detenţie pentru atentatori

Daphne Caruana Galizia, o jurnalistă cunoscută pentru investigaţiile privind corupţia din Malta, a murit în octombrie 2017 după explozia unei bombe care era plasată sub vehiculul său.

Pe blogul său, Galizia a denunţat mai multe cazuri de corupţie. În una dintre investigaţii, premierul maltez Joseph Muscat şi doi dintre apropiaţii lui au fost acuzaţi de legături cu trei companii offshore şi cu vânzarea de paşapoarte malteze către Guvernul din Azerbaidjan. Într-o altă anchetă, jurnalista a scos la iveală informaţii despre conturi offshore care ar aparţine lui Adrian Delia, liderul formaţiunii de opoziţie, Partidul Naţionalist.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.