Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Netanyahu a marcat la Zidul Plângerii 50 de ani de la Războiul de Şase Zile

Benjamin Netanyahu

Ierusalimul va fi 'consolidat suplimentar' printr-o serie de măsuri, a promis duminică premierul israelian Benjamin Netanyahu, într-o şedinţă specială a guvernului său, relatează DPA. Executivul israelian a marcat duminică 50 de ani de la Războiul de Şase Zile prin organizarea unei reuniuni în apropierea Zidului Plângerii (sau Zidul de Vest) din zona veche a Ierusalimului.

În timpul Războiului de Şase Zile din 1967, Israelul a capturat Cisiordania şi Ierusalimul de Est de la Iordania, iar liderii israelieni au considerat mult timp Ierusalimul drept capitala nedivizată şi eternă a Israelului.

Totuşi, acest statut al oraşului nu este recunoscut pe plan internaţional întrucât Autoritatea Palestiniană ar dori ca Ierusalimul de Est să fie capitala viitorului stat palestinian independent. Printre proiectele anunţate duminică de Benjamin Netanyahu se află construirea unei telecabine care să faciliteze accesul turiştilor către intrarea în zona Zidului Plângerii, care se află în Ierusalimul de Est, conform Agerpres. Zidul se află la baza Muntelui Templului (numit 'Esplanada moscheilor' de către musulmani), unul dintre locurile sfinte ale iudaismului şi islamului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.