Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Republicii Moldova dă vestea care-l va enerva pe Putin: Negocierile pentru aderarea țării la UE ar putea începe în 2023

Realitatea.md
Natalia Gavrilita

Premierul moldovean, Natalia Gavriliţa, a declarat că țara ar putea începe negocierile privind aderarea la UE chiar în primăvara anului 2023.

Şeful Guvernului moldovean a făcut această declaraţiei într-o discuţie cu jurnaliştii, anunţă Sputnik Moldova. Autoritățile lituaniene au promis că vor sprijini Republica Moldova pe calea aderării la UE. Cu o zi înainte, Natalia Gavriliţa și premierul Lituaniei, Ingrida Šimonytė, au susținut o conferință de presă comună. Europarlamentarul român, Marian-Jean Marinescu, a trimis Comisiei Europene o propunere de includere a Republicii Moldova, în calitate de candidat la aderarea la UE, în zona europeană de roaming liber.

Parlamentarul a subliniat că Uniunea Europeană ar trebui să ofere Kievului și Chișinăului stimulente și oportunități de cooperare identice. În opinia sa, Republica Moldova "aderă ferm la poziția pro-europeană", în ciuda poziției sale geografice și a presiunii economice și politice.

Anterior, fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că autoritățile republicii sunt interesate de continuarea conflictului din Ucraina. Potrivit afirmaţiilor acestuia, pe seama acestui subiect și a acuzațiilor la adresa Rusiei, Chișinăul își acoperă toate eșecurile, anunță Gazeta, potrivit Rador.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.