Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul spaniol Pedro Sanchez va prezida o reuniune a comisiei de combatere a infracţiunilor bazate pe ură, în urma unui atac homofob

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam homosexual LGBT homosexual

Premierul spaniol Pedro Sanchez va conduce vineri o reuniune de urgenţă a comisiei de combatere a infracţiunilor bazate pe ură, în urma unui atac homofob comis împotriva unui spaniol în vârstă de 20 de ani în centrul Madridului, transmite Reuters.

Tânărul se întorcea spre casă, duminică după-amiază, atunci când opt persoane care purtau hanorace l-au înconjurat pe holul clădirii unde locuia, l-au abuzat verbal şi l-au ameninţat cu un cuţit, potrivit unei surse din poliţie.

''Infracţiunile bazate pe ură primesc cea mai mare condamnare socială şi politică'', a declarat purtătoarea de cuvânt a guvernului, Isabel Rodriguez.

Agresiunile homofobe au intrat în atenţia opiniei publice din Spania în ultimele săptămâni după ce un bărbat a fost omorât în bătaie în regiunea Galicia, din nord-vestul ţării, din cauza orientării sale sexuale, ceea ce a dus la proteste masive în ţară, informează Agerpres.ro.

Prin vocea purtătoarei sale de cuvânt, guvernul i-a cerut parlamentului spaniol să accelereze noua lege privind tratamentele egale şi nediscriminarea.

Reprezentanţii comunităţii LGBT au lansat pentru sâmbătă un apel la proteste împotriva ''valului de atacuri asupra persoanelor LGBT'' şi au cerut măsuri politice după atacul ''sălbatic'' din Madrid împotriva tânărului de 20 de ani.

Spania a autorizat din 2005 căsătoriile între persoanele de acelaşi sex. Un sondaj recent realizat de YouGov în opt ţări occidentale indica faptul că Spania are cea mai ridicată proporţie de persoane care se declară ca aparţinând comunităţii LGBT.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.