Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul suedez se duce să vorbească cu Joe Biden pentru ca Suedia să fie primească în NATO

Svenska
Ulf Kristersson

Preşedintele american, Joe Biden, îl va primi, miercuri, la Casa Albă, pe şeful guvernului de la Stockholm, Ulf Kristersson pentru a discuta despre aderarea Suediei la NATO, precum şi despre sprijinul pentru Ucraina, a anunţat sâmbătă executivul american, potrivit AFP.

Cei doi 'vor reafirma că Suedia trebuie să adere la NATO cât mai curând posibil' şi vor discuta despre 'angajamentul lor comun de a sprijini Ucraina', a indicat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, într-un comunicat citat de agerpres.ro.

Suedia este 'invitată' din iunie 2022 să adere la NATO, dar candidatura sa, ce trebuie ratificată de toate cele 31 de state membre, este blocată de Turcia şi Ungaria.

Joi, la Bruxelles vor avea loc discuţii cu privire la aderarea Suediei la Alianţă, în prezenţa reprezentanţilor Suediei şi Turciei.

Un nou incident a răcit şi mai mult relaţiile între cele două state în această săptămână. Un irakian a dat foc miercuri unui exemplar al Coranului în faţa principalei moschei din Stockholm, ceea ce a provocat indignare în lumea musulmană şi critici severe ale preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan la adresa Suediei, care autorizase protestul irakianului.

Conform purtătoarei de cuvânt a Casei Albe, Joe Biden şi Ulf Kristersson vor aborda de asemenea 'cooperarea în creştere în materie de securitate'.

Întâlnirea va oferi şi ocazia de a 'întări coordonarea transatlantică cu privire la China', a mai precizat ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.