Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Ţărilor de Jos îi spune lui Zelenski ce vrea să audă: În vizită la Kiev, Mark Rutte promite mai multe arme Ucrainei

HBvL
Mark Rutte

Premierul olandez Mark Rutte a promis Ucrainei mai multe arme cu prilejul unei vizite la Kiev, relatează DPA, anunță mediafax.

"Este important să ajutăm aici şi acum şi să ne asigurăm că Ucraina se poate apăra", a declarat Rutter pentru televiziunea olandeză NOS, fără a furniza amănunte suplimentare.

Ţările de Jos susţin că au furnizat deja Ucrainei arme în valoare de aproape 173 milioane de euro, inclusiv tunuri Howitzer. Cinci dintre aceste piese au fost deja livrate, iar trei urmează să ajungă în Ucraina.

Este prima vizită a lui Rutte în Ucraina de la începutul invaziei ruse în luna februarie. El urmează să se întâlnească cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în cursul după-amiezii.

În cursul dimineţii, Mark Rutte a vizitat suburbiile puternic bombardate de forţele ruse Borodianka, Bucea şi Irpin. El şi-a exprimat şocul în privinţa amplorii distrugerilor provocate de atacurile ruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.