Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Tudose, anunț asupra unei măsuri CRUCIALE: Care e soarta Fondului Suveran de Investiții

Inquam Photos / Octav Ganea
Mihai Tudose

Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI) va fi concretizat până în septembrie în proiect de lege şi trimis spre Parlament, a anunţat, vineri, premierul Mihai Tudose.

"Astăzi vom avea în primă lectură Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, urmând ca el să fie supus dezbaterii publice, trimis către Eurostat şi concretizat, până în septembrie, în proiect de lege, trimis spre Parlament", a declarat Tudose, la începutul şedinţei de Guvern.

Citește și: Daniel Constantin anunță 'BOMBA acestui Executiv': 'Avem de-a face cu un Guvern...'

La rândul său, ministrul Economiei, Mihai Fifor, a spus că FSDI este "elementul central" al Programului de guvernare 2017 - 2020.

"Acest fond este o măsură de stimulare economică prin care, în urma atragerii de capital din piaţa financiară internă şi internaţională, vor putea fi constituite surse de finanţare pentru proiecte de investiţii profitabile şi sustenabile, ce vor antrena un efect de multiplicare în economie, conducând la dezvoltare, în paralel cu creşterea veniturilor bugetare. Ideea creării Fondului Suveran de Investiţii a fost agreată şi de instituţiile europene şi internaţionale", a arătat Fifor, potrivit Agerpres.

Citește și: Cristian Tudor Popescu, avertisment fără precedent: 'Cea mai mare restaurație antioccidentală'

Potrivit acestuia, FSDI va avea forma unei societăţi pe acţiuni cu unic acţionar - statul român, pe întreaga durată de funcţionare.

"Scopul Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii este să finanţeze din surse proprii şi din fonduri atrase proiecte de investiţii rentabile şi sustenabile în diverse sectoare economice. Finanţarea se face din venituri obţinute din dividende încasate de la societăţile din portofoliul acestuia, din cele rezultate din operaţiuni cu instrumente financiare proprii şi din cele emise de alte entităţi, din venituri din vânzarea de pachete de acţiuni din portofoliu, din împrumuturi, inclusiv prin emiterea de obligaţiuni şi din alte surse", a precizat Fifor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.