Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Tudose începe ASALTUL asupra 'Cumințeniei Pământului': Atac DUR la adresa lui Dacian Cioloș

Cumintenia Pamântului

Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, şi ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, vor încerca să aibă o nouă discuţie cu proprietarii sculpturii lui Constantin Brâncuşi, "Cuminţenia Pământului", pentru a vedea care este ultimul său preţ, a anunţat, marţi, premierul Mihai Tudose.

"Domnul ministru de Finanţe, împreună cu domnul ministru al Culturii, domnul Romaşcanu, trebuie să încerce o nouă discuţie, o ultimă discuţie cu proprietarii celebrei sculpturi, să vedem care este ultimul preţ", a declarat Tudose, la TVR 1.

Citește și: Mihai Tudose recunoaște că are bani în bancă: 'Nu-i duce dimineaţa la masă, seara îi scoate în grădină, prin parc'

Întrebat dacă Guvernul are în vedere un prag financiar pentru această operă, şeful Guvernului a răspuns: "Nu (...) Ei vor discuta cu proprietarii (...) În măsura în care lucrurile se vor închide, în regulă. Nu, dăm banii înapoi cetăţenilor şi asta-i viaţa".

Totodată, chestionat dacă s-a găsit calea pentru returnarea banilor, şeful Guvernului a spus: "Procedura a fost făcută, se găsesc oamenii. Dar haideţi să epuizăm toate, chiar toate discuţiile cu proprietarii, dar (...) 11-15 milioane este enorm".

Citește și: Elena Udrea 'îi toarnă' pe Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi Gabriel Oprea: Cum și-ar fi aranjat procesele cu judecătorii

De asemenea, prim-ministrul Tudose a mai afirmat că persoanele care au donat pentru această operă ar trebui să-i pună întrebări şi fostului premier Dacian Cioloş.

"Cred că ar trebui să-i mai întrebaţi şi pe ei sau (...) cetăţenii care sunt foarte preocupaţi de un sit istoric poate-l întreabă şi pe domnul Cioloş, că văd că n-are nicio problemă, cum au plecat nişte negocieri (...). De la 4 milioane au ajuns la 11, s-a strâns un milion, le mai trebuia 11 - 10", a mai afirmat Tudose.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.