Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Ungariei, Viktor Orban, cere autorităților să evalueze vaccinul cinezesc Sinopharm

Viktor Orban

Premierul Ungariei, Viktor Orban, şi-a exprimat vineri speranţa, la postul public de radio, că autorităţile sanitare din ţară vor da "un răspuns clar" în câteva zile despre posibilitatea ca un vaccin anti-coronavirus dezvoltat de China să poată fi folosit pentru a începe vaccinarea în masă, relatează vineri Reuters, potrivit AGERPRES.

Citește și: Marcel Ciolacu anunță un cutremur provocat de Florin Cîțu: Vrea să vândă – pe nimic! – cele mai puternice companii de stat!

Capacitatea Ungariei de vaccinare depăşeşte cu mult cantitatea de vaccinuri disponibile, a spus Orban, citat de MTI. "Motivul pentru care nu ne putem mişca mai repede cu vaccinarea populaţiei nu este acela că sistemul de sănătate ungar este incapabil să vaccineze în masă oamenii, ci penuria de vaccinuri", a insistat premierul ungar, care a remarcat că, în timp ce Ungaria a vaccinat până acum 105.728 de oameni, în Regatul Unit post-Brexit aproape 4% din populaţie a fost vaccinată.

"Rata de vaccinare în UE este sub 1% din cauza faptului că aici nu există suficiente vaccinuri. Acum, în vremuri tulburi, sarcina este să obţinem un vaccin, în loc să arătăm cu degetul spre Bruxelles", a adăugat Orban, susţinând că Ungaria se află în postura de a obţine un vaccin chinezesc în cantităţi mari, dar că mai întâi autorităţile sanitare trebuie să-l aprobe.

Dornic să accelereze campania de vaccinare pentru a ridica restricţiile care afectează economia, guvernul de la Budapesta a anunţat joi că a ajuns la un acord cu Sinopharm pentru achiziţionarea vaccinului produs de compania chineză, ultima "ieşire din rând" faţă de Bruxelles, care descurajează ţările membre ale UE să încheie acorduri bilaterale pentru achiziţia de vaccinuri.

Dacă autorităţile de la Budapesta îşi vor da acordul, Ungaria ar deveni prima ţară din Uniunea Europeană care ar accepta un vaccin chinezesc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.