Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Viorica Dăncilă l-a CONVOCAT de URGENȚĂ pe ministrul Culturii: probleme mari cu Centenarul

Inquam Photos/Octav Ganea
sedinta de Guvern Viorica Dancila

România este în Anul Centenar, dar la nivelul Guvernului sunt probleme foarte mari, asta după ce în Ministerul Culturii s-au pierdut mai multe contracte prin intermediul cărora trebuie să se construiască monumente în marile orașe ale țării.

Premierul Viorica Dăncilă se implică în această situație, iar la ora transmiterii acestei știri l-a convocat pe ministrul Culturii, George Ivașcu, pentru a găsi soluții.

În ședința de miercuri, Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență privind clarificarea mecanismului de finanţare a proiectelor și manifestărilor dedicate aniversării Centenarului Marii Uniri. Măsura Guvernului vine la scurt timp după ce STIRIPESURSE.RO a scris despre haosul care învăluie manifestările de Centenar. De asemenea, primarul de Alba Iulia, Mircea Hava, a atras atenția că dacă nu se încep lucrările în maxim o lună de zile, Centenarul va fi un eșec de proporții.

Citește și: SURSE - Operațiunea Centenarul a devenit vaca de muls a Guvernului: nebunie totală în ministere
Citește și: SURSE - Guvernul a COMIS-O, pe modelul Bechtel: au PIERDUT un contract de o importanță majoră

”În contextul Centenarului Marii Uniri, ținând cont de anvergura, numărul mare, complexitatea şi diversitatea proiectelor şi manifestărilor aniversare, precum şi de faptul că acestea sunt gestionate de către institutii diferite ca regim de finanţare şi de subordonare, Guvernul României a aprobat o ordonanță de urgență prin care clarifică mecanismul special de bugetare şi finanţare, totodată oferind posibilitatea reportării sumelor neutilizate la finalul anului bugetar, până cel târziu în anul 2020.

Potrivit ordonanței, Comitetul interministerial pentru Centenar, condus de prim-ministru, în calitate de preşedinte, şi de ministrul culturii şi identităţii naţionale, în calitate de vicepreşedinte, stabilește nu doar listele, ci și sumele aferente manifestărilor, acţiunilor şi proiectelor de aniversare a Centenarului Marii Uniri (1918 - 2018) şi al Primului Război Mondial, formulate şi asumate de ministerele, instituţiile publice și entităţile implicate. Suplimentar, la ședințele Comitetului interministerial vor putea fi invitaţi să participe şi reprezentanţi ai Administrației Prezidențiale, alături de cei ai ministerelor sau organelor de specialitate ale administraţiei publice centrale, ai mediului academic, ai organizaţiilor neguvernamentale sau ai sindicatelor reprezentative pentru administraţia publică.

Alocarea de la bugetul de stat a sumelor aferente manifestărilor, acţiunilor, obiectivelor de investiții şi proiectelor de aniversare a Centenarului, formulate şi asumate de ministere, autorităţi, instituţii publice şi entităţi, cu excepția întreprinderilor publice, se realizează, anual, în perioada 2018-2020, prin bugetul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, în limita sumei aprobate cu această destinație”, arată Guvernul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.