Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premiul Costa Book of the Year a fost câștigat de scriitoarea Monique Roffey; romanul The Mermaid of Black Conch a impresionat juriul

Pexels.com
carte citit

Scriitoarea Monique Roffey a câştigat premiul Costa Book of the Year, cu valoare de 30.000 de lire sterline, pentru cel de-al şaselea roman al său, "The Mermaid of Black Conch", scrie The Guardian, potrivit News.ro.

Scriitoarea britanică născută în Trinidad a învins alţi patru candidaţi. Juriul a caracterizat cartea "extrem de originală, care lasă impresia unui clasic în devenire". Romanul este o poveste de dragoste între un pescar şi o sirenă capturată din mare, scrie BBC.

Bazată pe o legendă, povestea este plasată într-un sat din St. Constance. David, un pescar local, atrage pe neaşteptate atenţia lui Aycayia, o sirenă care se simte atrasă de cântecul său. Atunci când este capturată din mare în timpul unui concurs anual de pescuit, David face tot ce poate pentru a o salva, însă cu consecinţe dramatice.

Roffey a spus că este "încântată" că a câştigat, ceea ce înseamnă un vot de încredere pentru literatura din zona Caraibelor.

Profesoara Suzannah Lipscomb, preşedinta juriului, a spus: "The Mermaid of Black Conch este o carte extraordinară, frumos scrisă, captivantă, viscerală - plină de energie mistică şi personaje de neuitat".

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

Alte premii acordate pe 4 ianuarie: "Love After Love", de Ingrid Persaud - roman de debut, "Voyage of the Sparrowhawk", de Natasha Farrant - carte pentru copii, "The Historians", de Eavan Boland - poezie, şi "The Louder I Will Sing", de Lee Lawrence - biografie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.