Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premiul Nobel pentru Pace a dat un impuls decisiv acordului de pace cu FARC

FARC

Preşedintele columbian Juan Manuel Santos, care a primit Premiul Nobel pentru Pace, a declarat vineri la Oslo că acordarea acestui premiu a dat un 'impuls decisiv' noului acord de pace încheiat cu FARC, relatează AFP şi DPA. Acest premiu a fost 'ca un dar din cer şi un impuls decisiv' pentru a se încheia un nou acord cu gherilele FARC (Forţele Armate Revoluţionare din Columbia), a declarat preşedintele Juan Manuel Santos în cadrul unei conferinţe de presă.

Preşedintele Santos urmează să primească sâmbătă Premiul Nobel pentru Pace pentru eforturile de a pune capăt conflictului armat de peste jumătate de secol din Columbia. 'Oamenii din Columbia au văzut (în acest premiu) un mandat din partea comunităţii internaţionale de a persevera, de a continua pentru încheierea unui acord de pace', a mai spus el, conform Agerpres.

După ce a făcut câteva modificări pentru a ţine cont de propunerile opoziţiei, guvernul columbian şi gherilele FARC au semnat pe 24 noiembrie un acord pentru a pune capăt unui conflict care a durat din anii 1960 şi în care au fost implicate circa treizeci de grupări de gherilă de stânga, paramilitari de extrema dreaptă şi armata, provocând în total peste 260.000 de morţi, 60.000 de dispăruţi şi 6,9 milioane de persoane strămutate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.