Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preoții Arhiepiscopiei Clujului vor trage clopotele în fiecare zi la ora 12 și se vor ruga

clopot mediafax

Preoții Arhiepiscopiei Clujului vor trage clopotele în fiecare zi la ora 12 și se vor ruga. Credincioșii sunt îndemnați să spună rugăciunile și din cartea „Rugăciune la necazuri și supărări”, anunță MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Clujului semnat de mitropolitul Andrei Andreicuț transmis, miercuri, călugării și călugărițele la rugăciunile începătoare sunt rugate să adauge și Acatistul Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului”.

Citește și: Coronavirusul lovește și în Loteria Română! Începând de astăzi vor fi închise agențiile loto

„Vă îndemnăm ca, în actuala situație în care lumea este încercată de epidemia de coronavirus, la toate bisericile din Arhiepiscopia noastră să se tragă clopotele zilnic la ora 12, iar preoții, imediat, să zică rugăciunile începătoare, la care să adauge rugăciunea specială venită de la Sfânta Patriarhie. Toți credincioșii, pe la casele lor, să spună rugăciunile începătoare și din Cartea de rugăciuni . De asemenea, călugării și călugărițele la rugăciunile începătoare să adauge și ”, se arată în comunicat.

Arhiepiscopia Clujului a decis și transformarea Consiliului Eparhial în Comitet Eparhial de Urgență care va răspunde la un telefon la solicitările preoților și credincioșilor.

Citește și: Cercetătorii au descoperit! Cât timp rezistă coronavirusul în aer

„Rugându-ne bunului Dumnezeu, promovând în spațiul public recomandările autorităților de stat, arătând iubire și solidaritate față de oamenii vârstnici, față de cei aflați în izolare sau în carantină, față de cei aflați în nevoi, nădăjduim să depășim această încercare prin care trecem. Nu uitați cuvintele Domnului Hristos <În lume necazuri veți avea; dar îndrăzniți. Eu am biruit lumea>”, au mai arătat reprezentanții Arhiepiscopiei Clujului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.