Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preotul Florin Danu a organizat o acţiune de ecologizare într-un sat din Teleorman

basilica.ro
cruce biserica manastire

Preotul Florin Danu a organizat sâmbătă o acțiune de ecologizare în satul Lada, jud. Teleorman, localitate unde slujeşte din anul 2010, potrivit basilica.ro.

„Am început de azi proiectul Satul meu curat! Am reușit in doua ore, împreună cu o parte din beneficiarii Centrului Social Sf. Nectarie, să strângem 30 de saci de gunoi aruncat pe marginea drumului. Sperăm să păstrăm…”, a notat clericul pe pagina de Facebook.

Părintele Florin Danu este recunoscut pentru activităţile sociale implementate în parohia Lada. Zeci de elevi primesc masă caldă și servicii de after-school la Centrul Social Sfântul Nectarie al parohiei. Unii primesc bani de transport, iar alții cazare, pentru a-și continua studiile.

Prin eforturile clericului au fost construite mai multe case pentru diferite persoane aflate în dificultăţi financiare, au fost oferite rechizite şi haine unor copii proveniţi din familii sărace şi a fost implementat un proiect de prevenţie în sănătate cu servicii medicale gratuite.

Într-o emisiune TV, părintele Danu a vorbit despre dragostea sa faţă de slujirea aproapelui. „Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am reușit să nu văd preoția ca pe o meserie, ci ca pe o vocație, ceea ce înseamnă că trebuie să fim în slujba aproapelui”, a spus părintele.

Pentru activitatea sa, în 2021 părintele Florin Danu a primit „Ordinul Sanctus Stephanus Magnus”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.