Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presa străină vuieşte după alegeri: Ar putea izbucni o criză politică

presa internationala

Victoria categorică a PSD în alegerile parlamentare din ţara noastră nu înseamnă neapărat linişte. Cel puţin aşa se vede totul din afară. Presa străină anunţă că dacă Liviu Dragnea va dori să ajungă premier s-ar putea declanşa o criză politică imensă.

BBC: PSD şi Partidului Naţional Liberal (PNL), clasat al doilea, au făcut promisiuni populiste într-una dintre cele mai sărace ţări din Uniunea Europeană (UE), în care o persoană din patru trăieşte în sărăcie.

Citeşte şi: Vinovatul pentru ruşinea încasată de PNL în alegeri: 'I se 'datorează' rezultatul'

Reuters: “Victoria înseamnă o schimbare remarcabilă de situaţie pentru liderul PSD, Liviu Dragnea, care a fost condamnat în aprilie pentru fraudă electorală”.

Euronews: Demonstraţiile împotriva corupţiei au „dispărut” după ce PSD a fost înlăturat anul trecut de la putere în urma tragediei de la Colectiv.

Deutesche Welle: „Incertitudinea politică” poate continua la Bucureşti în contextul în care PSD nu are un candidat clar pentru postul de premier.

Smartlink Communications: Unii analişti îl văd pe Vasile Dâncu, un vicepremier în exerciţiu, drept cea mai bună alegere a PSD.

Citeşte şi: Prima reacţie a americanilor după alegerile din România: Cum se vad 'jocurile' peste Ocean

Novinite.com: Preşedintele are dreptul să nominalizeze un candidat în cazul în care nu se formează o majoritate clară, conform libertatea.ro.

BBC: Mulţi români au considerat incendiul de la clubul Colectiv din Bucureşti, soldat cu 64 de morţi, drept un punct de cotitură, notează postul britanic. Această tragedie a condus la o intensificare a campaniei împotriva corupţiei. Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anchetat miniştri, magnaţi din presă, judecători şi personalităţi, argumentează BBCl, care adaugă că românii susţin campania împotriva corupţiei drept o prioritate a viitorului Guvern.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.