Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presate de instutuțiile europene, companiile BioNTech şi Pfizer promit UE până la 75 de milioane de doze suplimentare de vaccin

Facebook
vaccin vaccinare

Compania germană în domeniul biotehnologiei BioNTech anunţă luni o accelerare a livrărilor către Uniunea Europeană (UE) a vaccinului împotriva covid-19 pe care l-a dezvoltat împreună cu laboratorul american Pfizer şi promite până la 75 de milioane de doze în plus în al doilea trimestru al lui 2021, începând de la 15 februarie, relatează AFP, potrivit News.ro.

Alianţa germano-americană vrea ”să crească livrările începând din săptămâna lui 15 februarie”, cu obiectivul de a furniza ”cantitatea de doze asupra căreia ne-am angajat în primul trimestru” şi a ”până la 75 de milioane de doze suplimentare Uniunii Europene în al doila trimestru”, în cadrul contractelor în vigoare, a anuţat, într-o declaraţie transmisă AFP directorul financiar Sierk Poetting.

Acest anunţ intervine în ziua unei reuniuni la vârf între lideri germani şi mai multe grupuri farmaceutice, în vederea unei încercări de a relansa campania de vaccinare, care întâmpină dificultăţi în Germania, la fel ca şi în alte state membre UE.

Citește și: Dan Barna, despre posibilul vinovat de la Balș: 'A fost un gură cască'

Citește și: ALERTĂ Încă zece cazuri cu noua tulpină britanică în România

Preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen anunţă, la rândul său, că Bruxellesul ”cooperează cu companii farmaceutice pentru a se asigura că europenii primesc vaccinuri”, precizând că ”BioNTech/Pfizer urmează să livreze 75 de milioane de doze în doilea trimestru, până la 600 de milioane de doze în 2021”.

În urma unei încetiniri a livrărilor - din cauza unor modificiări ale lanţăului de producţie în instalţaia de la Puurs, în Belgia -, ”am revenit la planul nostru iniţial de livrări”, anunţă Sierk Poetting.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

UE a comandat 600 de milioane de doze de vaccin Comirnaty.

Anuţarea întârzerii temporare a livrărilor a iritat, la jumătatea lui ianuarie, mai multe guverne europene, înaintea scandalului pe tema vaccinului britanic AstraZeneca/Oxford şi a condus la o scădere a numărului dozelor anunţate iniţial.

Livrările laboratorului anglo-suedez - care se angajează să asigure 40 de milioane de doze - urmează să înceapă ”în a doua săptămână a lui februarie”, potrivit unei surse europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.