Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președinta Georgiei, după ce a vizitat Mănăstirea Antim: 'A fost o onoare să o văd'

basilica.ro

În urma vizitei efectuate marți la Mănăstirea Antim din București, președinta Georgiei, Salome Zourabichvili, s-a declarat onorată:

„În urmă cu mai bine de 300 de ani, Sfântul Antim Ivireanul a construit puntea de legătură între poporul georgian și cel român. Astăzi, Mănăstirea Antim se află cu mândrie în București, ca simbol al acestei punți. În calitate de președinte al națiunii de unde a venit Sfântul Antim, a fost o onoare să o văd”, a scris pe Twitter Salome Zourabichvili.

Președinta Georgiei a fost primită la Mănăstirea Antim de Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul. Ea a depus un buchet de flori înaintea statuii Sfântului Antim Ivireanul, aflată în fața porților mănăstirii, scrie basilica.ro.

Obștea mănăstirii i-a oferit doamnei președinte o icoană cu reprezentarea Sfântului Antim Ivireanul și câteva publicații despre viața ierarhului și despre istoria așezământului monahal. La rândul ei, Salome Zourabichvili a oferit mănăstirii o icoană cu chipul Sfintei Nina, cea care a încreștinat poporul georgian.

Vizita preşedintelui Salome Zourabichvili la Bucureşti are loc în context aniversar, anul acesta România şi Georgia marcând 30 de ani de la restabilirea relaţiilor diplomatice.

Tot marți, Salome Zourabichvili a depus o coroană de flori la Mormântul soldatului necunoscut din Parcul Carol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.