Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Africii de Sud face apel la Senatul SUA să nu adopte o lege privind contracararea influenţei Rusiei în Africa

wikipedia
Cyril Ramaphosa

Preşedintele Africii de Sud, Cyril Ramaphosa, a făcut apel la senatorii americani să respingă un proiect de lege care urmăreşte contracararea influenţei Rusiei pe continentul african.

Cyril Ramaphosa, care a avut o convorbire cu preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a declarat că se teme că legea ar putea pedepsi pe nedrept ţările africane.

Africa de Sud are relaţii strânse cu SUA, dar în timpul convorbirii cu Joe Biden preşedintele african a spus că ţara sa se opune ferm legii privind contracararea activităţilor maligne în Africa. Dacă va fi adoptată de Senatul SUA, legea ar putea duce la sancţiuni împotriva guvernelor africane care, în ochii Washingtonului, sunt prea apropiate de Moscova şi permit extinderea influenţei Rusiei.

Scopul noii legi este să împiedice Rusia să utilizeze minereuri din Africa pentru a-şi finanţa războiul din Ucraina. Cyril Ramaphosa a spus, însă, că nimeni nu ar trebui să spună Africii de Sud cu cine se poate asocia sau nu, relatează Rador.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.