Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Austriei a făcut ravagii în Guvern: Membrii coaliţiei au tremurat de teama lui Alexander Van der Bellen

Alexander Van der Bellen

Președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, a demis din Guvern aproape toți membrii Partidului Libertății, cu excepția ministrului de Externe, a declarat acesta marți, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Ea e FEMEIA care îl poate SALVA pe Liviu Dragnea: Declarația făcută în fața judecătorilor îl poate ACHITA pe liderul PSD

Van der Bellen a declarat că îi va evalua pe fiecare expert în parte care va fi propus pentru a ocupa locurile rămase vacante, după ce coaliția formată din Partidul Popular condus de cancelarul Sebastian Kurz și Partidul Libertății s-a destrămat.

Toţi miniştrii care sunt membri ai Partidului Libertăţii au demisionat, luni seară, din Guvernul Austriei, în contextul crizei politice generate de presupusa implicare a vicecancelarului Heinz-Christian Strache (FPO) într-un caz de corupţie. Heinz-Christian Strache, liderul formaţiunii de extremă-dreapta Partidul Libertăţii, a demisionat din funcţia de vicecancelar al Austriei după apariţia în presă a unei înregistrări compromiţătoare care îl surprinde discutând cu un potenţial investitor rus.

Dăncilă joacă tare în Suceava: promisiuni pentru primari și atacuri la Gheorghe Flutur

Coaliţia guvernamentală alcătuită de formaţiunea cancelarului Sebastian Kurz, Partidul Popular (ÖVP, centru-dreapta), cu Partidul Libertăţii (FPÖ, extremă-dreapta) este grav afectată de acest caz de corupție, iar Kurz a afirmat recent că va propune organizarea de alegeri legislative anticipate și că va pune capăt coaliției cu partidul de extremă-dreapta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.