Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele BCE a cerut Eurogrupulului să ia în calcul emiterea de 'coronabonduri'

Christine Lagarde

Preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a cerut miniştrilor de Finanţe din zona euro, în timpul videoconferinţei de marţi seara, să ia în considerare cu seriozitate emiterea unică de ''coronabonds'', pentru a sprijini eforturile de limitare a impactului economic al pandemiei de coronavirus (COVID-19), au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Şi preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a declarat în favoarea aşa numitor ''coronabonds'', obligaţiuni emise în comun de guvernele din zona euro, pentru a ajuta la combaterea crizei provocate de pandemie, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Klaus Iohannis anunță: Dorim să venim cu măsuri de sprijin!

"Ea a spus că ar trebui să ne gândim cu seriozitate la asta, pe lângă folosirea Mecanismului european de stabilitate (ESM - fondul de salvare al zonei euro). La acest nivel Eurogrupul nu a discutat despre mutualizarea datoriei", a declarat un oficial implicat în negocieri.

Acesta a adăugat că oficialul BCE nu a prezentat detalii privind procesul de emitere sau suma care ar urma să fie obţinută.

Un al doilea oficial a confirmat că Lagarde a prezentat ideea, dar aceasta a fost respinsă de Germania, Olanda şi alte state nordice - partizane ale disciplinei financiare.

Citește și: Dr Alexandru Rafila: Probabil spre sfârștiul lunii aprilie se va ajunge la mii de cazuri zilnic!

Şeful BCE a specificat clar că va fi o emisiune unică de obligaţiuni corona, susţine sursa.

Miniştrii de Finanţe din zona euro şi-au exprimat în schimb sprijinul pentru posibilitatea ca ESM să extindă împrumuturile preventive către statele membre care au nevoie de finanţare suplimentară.

Citește și: Atac furibund al lui Rareș Bogdan: Speculanților, blestemaților, vreți să vă cumpărați masini noi si elicoptere cu prețul vieții unor copii bolnavi de cancer?

Banca Centrală Europeană (BCE) a lansat un pachet de măsuri de stimulare pentru a ajuta economia zonei euro să facă faţă şocului provocat de epidemie, relaxând şi mai mult politica sa monetară deja ultra-relaxată, majorând programul de achiziţii de active cu încă 120 de miliarde de euro şi oferind credite de urgenţă pentru bănci, menţinând în acelaşi timp ratele dobânzilor nemodificate.

Săptămâna trecută, Banca Centrală Europeană (BCE) a anunţat un program de achiziţii pentru dsprijinirea economiei, în valoare totală de 750 de miliarde de euro, care vor fi efectuate până la sfârşitul acestui an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.