Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Belarus, Alexander Lukașenko, a semnat un decret prin care afirmă sprijinul oficial al țării pentru libera circulație a criptomonedelor

FRANCE 24 English
Aleksandr Lukașenko

Președintele Belarus Alexander Lukașenko a semnat un decret prin care afirmă sprijinul oficial al țării pentru libera circulație a criptomonedelor precum bitcoin ( BTC ), conform cointelegraph.com.

Biroul de presă al lui Lukașenko a anunțat luni că președintele a semnat un decret intitulat „Cu privire la registrul adreselor portofelului virtual și circulația criptomonedei”.

Documentul oferă o bază legală pentru Belarus Hi-Tech Park pentru a stabili și a gestiona un registru al adreselor criptomonedelor utilizate în activități ilegale. Documentul decretului detaliază în mod specific procesul și standardele pentru confiscarea criptomonedei de la criminali de către guvern.

Decretul își propune să protejeze investitorii cripto de potențiale pierderi și „prevenirea implicării neintenționate în activități interzise de lege”.

Anunțul subliniază că Belarus a adoptat o poziție prietenoasă față de criptomonede:

„Belarus dezvoltă în mod constant domeniul juridic pentru reglementarea activităților legate de activele digitale și, spre deosebire de multe alte state, permite libera circulație a monedelor digitale.”

Potrivit documentului, Consiliul de Miniștri din Belarus este obligat să adopte măsurile adecvate pentru a pune în aplicare decretul în trei luni de la publicarea acestuia.

Cea mai recentă mișcare a lui Lukașenko în ecosistemul de reglementare criptografic din Belarus reafirmă angajamentul țării de a sprijini dezvoltarea criptomonedelor, inclusiv mineritul și tranzacționarea cripto. În septembrie 2021, Lukașenko a cerut guvernului să mine crypto folosind infrastructura de rezervă. Anterior, cea mai mare instituție financiară din Belarus, Belarusbank, a lansat un serviciu de schimb criptografic .

În timp ce Belarus se îndreaptă aparent către adoptarea criptomonedelor, unii dintre partenerii săi economici și politici cheie au rămas în urmă în ceea ce privește reglementarea criptomonedei.

Rusia, care a adoptat legea „Cu privire la activele financiare digitale” în ianuarie 2021, menține incertitudinea de reglementare, deoarece diferitele sale autorități de reglementare financiare continuă să nu fie de acord cu privire la modul de reglementare a criptomonedei în țară. În ciuda faptului că guvernul rus a aprobat în mod oficial conceptul de reglementare cripto, săptămâna trecută, Banca Rusiei continuă să se opună adoptării cripto.

Potrivit rapoartelor locale, banca centrală a Rusiei a pregătit din nou o inițiativă de interzicere a circulației criptografice în Rusia, marți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.