Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, surprinde. Solicită statului să investească în extragere de criptomonede

FRANCE 24 English
Aleksandr Lukașenko

Belarusul are o mulțime de site-uri industriale abandonate care ar putea fi utilizate pentru a genera venituri prin extragerea criptomonedelor, a spus președintele bielorus, Alexander Lukashenko.

Lukașenko a vorbit la deschiderea uzinei de procesare și prelucrare Petrikovsky din 27 august, îndemnând muncitorii să revină în țară și să investească în mine criptografice în Belarus în loc să urmeze poziții agricole cu plată redusă în străinătate, a raportat agenția de știri rusă RBC .

Președintele a spus că Belarusul are suficiente resurse de energie electrică pentru a alimenta exploatarea criptomonedelor, indicând siturile industriale abandonate care ar putea fi folosite pentru a genera venituri. Lukașenko a declarat :

„Trebuie să înțelegem, nu ne așteaptă nicăieri [...] Construiește ceva bazat pe electricitate. La urma urmei, începeți extragerea criptomonedelor sau cum se numește. Există suficientă energie electrică în țară. ”

Planta Petrikovsky este oficial cel mai mare proiect de investiții de stat Belaruskali, unul dintre cei mai mari producători mondiali de îngrășăminte de potasiu, relatărilor , reprezentând 20% din aprovizionare la nivel mondial începând cu 2019. Unicul exportator de potasiu din Belarus, Belaruskali a fost sancționată de către Statele Unite ale Americii la mijlocul lunii august, printre alte măsuri punitive împotriva președintelui Lukașenko, conform cointelegraph.com

Cel mai recent apel al lui Lukashenko pentru mineritul criptografic urmează eforturilor multiple ale guvernului din Belarus pentru a se muta în industria minieră în creștere a criptomonedelor. În februarie, Ministerul Energiei din Republica Belarus a declarat că investighează riscurile și beneficiile minelor criptografice pentru o posibilă mutare în sector. În aprilie 2019, Lukashenko a propus să desfășoare excesul de energie din prima centrală nucleară a țării pentru a exploata criptomonedele și a le vinde.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.