Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Braziliei consideră inacceptabilă violenţa şi cere sprijinul trupelor federale

outerboundaries.weebly.com
brazilia

Ministrul brazilian al Apărării, Raul Jungmann, a declarat miercuri că preşedintele Michel Temer consideră "inacceptabilă" violenţa izbucnită la un protest la care i se cerea demisia şi că acesta a cerut "întăriri" din partea trupelor federale, transmite EFE. "Era o manifestaţie preconizată a fi paşnică, dar care a degenerat în violenţă, vandalism, atacuri asupra patrimoniului public şi ameninţări la adresa oamenilor", ceea "nu se poate permite" într-un "proces care are loc într-un mod democratic şi în cadru instituţional", a subliniat ministrul menţionat.

Manifestaţia a fost convocată de sindicate, care iniţial protestau doar contra reformelor liberale introduse de guvern, dar, după aflarea unor grave probleme de corupţie ce-l afectează pe preşedintele brazilian, a fost adăugat şi sloganul "Afară Temer". Potrivit lui Jungmann, trupele federale care au fost chemate, al căror număr nu l-a precizat, vor fi amplasate în palatul prezidenţial, în sediul Parlamentului şi în edificiile publice de conducere situate pe un bulevard central al capitalei braziliene.

Conform Poliţiei Militare, la manifestaţie au participat între 35.000 şi 40.000 de oameni care au mărşăluit paşnic până la sediul Congresului, unde au început unele incidente, ce mai apoi s-au extins de-a lungul a doi kilometri din respectiva arteră. Ministerul Agriculturii a fost atacat cu cocktailuri molotov ce au provocat un incendiu la una din intrări. Acesta a fost stins în cele din urmă de pompieri, care au acţionat imediat în ciuda confruntărilor care au continuat. Au fost atacate de asemenea Ministerul de Finanţe şi cele ale Culturii, Turismului şi Energiei şi Minelor, de-a lungul bulevardului manifestanţii dând foc la pubele de gunoi şi la alte obiecte, conform Agerpres.

Michel Temer este în miezul unui grav scandal după difuzarea unei înregistrări compromiţătoare în care pare că îşi dă acordul pentru cumpărarea tăcerii unui fost deputat, în prezent după gratii. Preşedintele Braziliei a anunţat sâmbătă că va cere Curţii Supreme să suspende ancheta pentru corupţie şi obstrucţionarea justiţiei care îl vizează, aducând în discuţie autenticitatea dovezilor, transmite AFP. Şeful statului a afirmat că înregistrarea în care pare că îşi să acordul pentru a cumpăra tăcerea fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor Eduardo Cunha, în prezent în închisoare, a fost obiectul unui "montaj" pentru "a-i păcăli pe brazilieni", în timp ce apeluri pentru demisia sa vin din întregul spectru politic al Braziliei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.