Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele CIO anunţă că JO de la Tokyo vor avea loc înaintea sau în timpul verii 2021

www.agerpres.ro
cercurile olimpice, jocurile olimpice

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), germanul Thomas Bach, a anunţat miercuri că "toate opţiunile sunt pe masă" în privinţa noilor date de desfăşurare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, care vor avea loc ''înaintea sau în timpul verii 2021", informează AFP potrivit Agerpres.

"Aceasta nu se rezumă doar la lunile de vară. Toate opţiunile sunt pe masă, înaintea sau în timpul verii 2021", a spus Bach în timpul unei conferinţe de presă telefonice.

Noua programare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, prevăzute iniţial în perioada 24 iulie - 9 august 2020, rămâne ''o provocare" a adăugat Bach, în timp ce amânarea JO va necesita o adevărată "revoluţie" în calendarul sportiv internaţional, deja foarte încărcat.

A fost deja creat un grup de lucru, care "a început să funcţioneze încă de marţi", a adăugat preşedintele CIO. Una dintre primele sale misiuni va fi contactarea celor 33 de federaţii internaţionale prezente la JO de la Tokyo. O conferinţă telefonică pe această temă urmează să aibă loc în cursul zilei de joi.

"Primul pas este să te vezi cu ele (federaţiile internaţionale - n. red.), să vezi care sunt opţiunile. Trebuie să ţinem cont de calendarul sportiv din jurul Jocurilor Olimpice", a adăugat Thomas Bach.

Din cauza pandemiei coronavirusului, Campionatul European şi Copa America la fotbal, programate pentru 2020, au fost deja amânate pentru 2021 (11 iunie - 11 iulie).

Două Campionate Mondiale importante sunt, de asemenea, programate pentru vara anului 2021: CM de atletism (6-15 august) de la Eugene (Statele Unite) şi Mondialele de înot organizate de Federaţia internaţională de nataţie (FINA), programate în Japonia, la Fukuoka, în perioada 16 iulie-1 august.

Luni, World Athletics (fostă IAAF) a indicat că a demarat discuţii cu organizatorii americani, în vederea unei amânări a Campionatelor sale Mondiale din 2021.

Marţi la prânz, Comitetul Internaţional Olimpic a anunţat că Jocurile de la Tokyo, prevăzute în această vară, au fost amânate", urmând să se desfăşoare "cel târziu în vara lui 2021", conform unei decizii comune a preşedintelui CIO, Thomas Bach, şi a premierului japonez Shinzo Abe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.