Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele CIO îi avertizează pe sportivi să se abţină de la orice manifestare politică pe podiumul olimpic

gds.ro
Jocurile Olimpice

Sportivii ar trebui să nu recurgă la manifestări cu caracter politic sau să-şi exprime puncte de vedere proprii la ceremoniile de premiere de la Jocurile Olimpice (23 iulie - 8 august), a anunţat vineri preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), germanul Thomas Bach, citat de Reuters.

CIO a relaxat în această lună Regula 50, care interzicea sportivilor orice formă de protest, dar acum le permite să aibă anumite gesturi pe teren, cu condiţia să nu îi disturbe sau să arate lipsă de respect faţă de adversari.

''Podiumul şi festivitatea de premiere nu sunt făcute pentru manifestări politice sau de alt tip. Ele există pentru a onora sportivii şi câştigătorii de medalii pentru realizările sportive şi nu pentru punctele de vedere proprii. Misiunea este să strângem toată lumea într-un singur loc şi să concurăm paşnic unii împotriva altora. Asta nu se va reuşi niciodată dacă Jocurile devin dezbinatoare'', a declarat Bach pentru Financial Times.

Protestele sportivilor la Jocurile Olimpice au fost rare, cel mai cunoscut fiind episodul din 1968 de la Ciuda de Mexico, când sprinterii americani Tommi Smith şi John Carlos au fost excluşi după ce au ridicat braţele în sus cu pumnul strâns în mănuşi negre, în semn de protest la inechitatea rasială.

La Rio 2016, maratonistul etiopian Feysa Lilesa şi-a încrucişat încheieturile când a trecut linia de sosire pentru a-şi arăta sprijinul faţă de protestele tribului Oroma contra planurilor guvernamentale de redistribuire a fermelor.

Norvegianca Hege Riise, selecţionerul naţionalei feminine a Marii Britanii, a anunţat joi că jucătoarele vor îngenunchia înaintea meciurilor de la turneul olimpic, pentru a conştientiza rasismul şi toate formele de discriminare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.