Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele comisiei de Apărare din Senat, replică după avizarea proiectului pentru rachete Patriot: 'Un plus de securitate pentru România...'

comisie aparare senat

Preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senat, senatorul PNL Iulian Dumitrescu, aplaudă aprobarea proiectului de lege privind achiziţionarea sistemelor de rachete Patriot. Politicianul susţine că România va avea, astfel, un plus de securitate şi asigură Armata de tot sprijinul comisiei de specialitate din Senat în vederea înzestrării.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ - Negocieri EŞUATE la Guvern: Medicii nu renunţă la proteste

"Consider că prezenţa sistemelor de rachete Patriot pe teritoriul României va aduce un plus de securitate pentru ţara noastră. Îmi pare bine că, pentru prima oară în ultimii ani, în acest context, industria românească de apărare are şansa să devină un partener important pentru producătorul sistemelor Patriot. Am aflat că Raytheon a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Aerostar Bacău pentru a permite industriei româneşti de apărare de apărare să contribuie la producerea și mentenanța fiecărui sistem Patriot livrat în România. Anul 2017 este primul an când este respectat acordul semnat la cererea Președintelui României, de alocare a 2% din PIB pentru apărare. Având certitudinea alocării constante de fonduri, Ministerul Apărării Naționale poate demara programe de înzestrare care se întind pe mai mulți ani și, de ce nu, pe mai multe guvernări. Vreau să asigur Armata României de întreg sprijinul nostru, al comisiei de specialitate din Senat, pentru achiziţionarea celor mai moderne echipamente care să ne permită să ne apărăm ţara şi să participăm la apărarea colectivă cu tehnologii din secolul XXI", a declarat senatorul Iulian Dumitrescu pentru ŞTIRIPESURSE.RO.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, gest NEAŞTEPTAT. Pe cine invită Administraţia Prezidenţială la parada de 1 Decembrie - VIDEO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.