Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Comisiei de Muncă, atac FURIBUND la adresa Executivului: 'Actuala guvernare ASUPREŞTE mediul privat din România'

Inquam Photos / Octav Ganea
Guvernul Tudose

Deputatul liberal Mara Calista, preşedintele Comisiei de Muncă, Familie şi Protecţie Socială a PNL, a afirmat luni că actuala guvernare asupreşte mediul privat din România prin recentele măsuri adoptate, potrivit AGERPRES

"Toate măsurile au fost adoptate cu caracter de urgenţă, pentru că doar aşa ne-am obişnuit să rezolvăm lucrurile, pe repede înainte. Doar că aceste măsuri sunt un joc de lumini şi umbre economice. (...) Ce se întâmplă acum este o scuză pentru actuala coaliţie de guvernare să ia din mediul privat şi mai mulţi bani", a declarat Mara Calista, într-o conferinţă de presă.

Citeşte şi: Un nou caz BOUREANU: Un medic celebru a fost TÂRÂT pe jos de poliţişti - VIDEO

Aceasta a susţinut că OUG 4 privind CAS şi CASS pentru contractele part time, OUG 60 cu privire la modificarea Legii 448 privind persoanele cu dizabilităţi, dar şi OUG 53 pentru modificarea Codului muncii sunt doar câteva exemple de măsuri adoptate "în detrimentul mediului privat". 

"Ordonanţa 4 privind CAS şi CASS pe contractele part-time nu reuşeşte să rezolve o problemă pe care coaliţia doar a sesizat-o. Se vine cu o suprataxare care aduce prejudicii în primul rând celor care lucrează în acest stil, pentru că altfel nu-şi permit, mă refer la studenţi, persoane care îşi iau un al doilea job sau mame care s-au întors mai devreme la muncă, dar nu-şi permit să lucreze cu normă întreagă", a afirmat Mara Calista, susţinând că tot despre o suprataxare este vorba şi în Ordonanţa 60 cu privire la modificarea Legii 448 privind persoanele cu dizabilităţi.

Citeşte şi: Noi IMAGINI în scandalul medicului TÂRÂT de poliţişti pe stradă. Godină: 'Sper că i se va întocmi dosar penal' - VIDEO 18+

În context, deputatul liberal a precizat că PNL lucrează la un proiect de lege care să încurajeze firmele private, prin scutiri de impozite, să angajeze persoane cu dizabilităţi.

În ceea ce priveşte Ordonanţa 53 privind modificarea Codului muncii, Mara Calista a explicat că şi aceasta nu face altceva decât să arate "disperarea coaliţiei de guvernare de a pune mâna pe un segment de bani" pe care nu-l are la dispoziţie. 

"O scuză pentru actuala coaliţie de guvernare să reuşească să ia din mediul privat şi mai mulţi bani", a conchis deputatul PNL.

Citeşte şi: Dan Andronic RUPE TĂCEREA. Dezvăluiri BOMBĂ despre legătura lui Liviu Dragnea cu COLDEA .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.