Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Comisiei Europene: ‘Britanicii au impresia că noi renunţăm la Marea Britanie, dar este exact invers’

Discursurile privind Brexitul din Marea Britanie sunt în continuare departe de realitate, a declarat Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, într-un discurs ţinut în oraşul german Freiburg, scrie Reuters.

„Câteodată am impresia că britanicii au impresia că noi renunţăm la Marea Britanie, dar este exact invers”, a declarat Juncker, adăugând că publicul britanic nu a fost informat corespunzător privind consecinţele părăsirii blocului european, informează news.ro.

„Nu a avut loc niciodată o campanie reală privind referendumului, adică o campanie a informării”, a precizat el, fiind întrebat de posibilitatea unui nou vot al britanicilor privind apartenenţa la UE. „Britanicii, inclusiv miniştrii, abia acum descoperă câte întrebări există”, a adăugat Juncker. „Dacă discuţiile nu merg în direcţia bună, avioanele britanice nu mai pot ateriza pe continent. Oamenii nu ştiau acest lucru şi ar fi trebuit să fie informaţi”, a declarat el.

Juncker a precizat şi că Brexitul „este în trecut” şi că doreşte să trateze viitorul celor 27 de state ale UE. „Suntem în mijlocul negocierilor privind Brexitul şi susţin o cooperare cu britanicii ca prieteni. Trebuie să menţinem o atitudine civilizată”, a afirmat Juncker.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.