Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Comisiei Serviciului de Informații Externe: 'Condamn cu fermitate atacul Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei'

gorjeanul.ro
Mihai Weber

Atacul asupra Ucrainei din această dimineaţă reprezintă un gest incalificabil, o gravă încălcare a dreptului internaţional şi a independenţei şi suveranităţii Ucrainei a afirmat preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru controlul parlamentar asupra activităţii Serviciului de Informaţii Externe Mihai Weber (foto).

„Vreau să-i asigur pe români că nu au motive de îngrijorare şi că niciun cetăţean al României nu are motive să se teamă, deoarece instituţiile cu atribuţii în domeniu vor aplica, la nivel interinstituţional, toate măsurile necesare pentru a gestiona în mod adecvat efectele acestei situaţii”, a adăugat social-democratul, relatează News.ro.

„Condamn în termenii cei mai fermi această agresiune, iar România, împreună cu comunitatea internaţională, trebuie să adopte o reacţie rapidă, unită, solidară, dură ca poziţionare politică şi cu un regim de sancţiuni care să izoleze Rusia. În calitate de preşedinte al Comisiei parlamentare de control a activităţii SIE, am urmărit şi urmăresc cu atenţie evoluţiile actuale de securitate de la graniţa cu Ucraina şi implicaţiile pe care le-ar putea avea asupra aspectelor de interes pentru România”, a declarat Mihai Weber, potrivit unui comunicat de presă al Camerei Deputaţilor.

Deputatul PSD a adăugat că „România este pregătită să ofere asistenţă umanitară şi să gestioneze această criză împreună cu aliaţii săi din NATO şi Uniunea Europeană”.

„Calitatea de membru cu drepturi depline ai celei mai puternice alianţe militare - NATO, calitatea de membru al UE, creează României o garanţie de securitate pe care nu a mai avut-o niciodată în situaţii similare. Vreau să-i asigur pe români că nu au motive de îngrijorare şi că niciun cetăţean al României nu are motive să se teamă, deoarece instituţiile cu atribuţii în domeniu vor aplica, la nivel interinstituţional, toate măsurile necesare pentru a gestiona în mod adecvat efectele acestei situaţii”, a completat Weber.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.