Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Comitetului olimpic spaniol salută decizia de amânare a Olimpiadei de vară

jocuri olimpice

Preşedintele Comitetului Olimpic Spaniol, Alejandro Blanco, a salutat marţi decizia de amânarea cu un an a JO de vară de la Tokyo, care a devenit oficială luni, după conversaţia telefonică dintre preşedintele CIO, Thomas Bach, şi premierul japonez, Shinzo Abe, potrivit Agerpres.

"Decizia permite şanse egale pentru toţi sportivii şi are menirea de a le proteja sănătatea, aşa cum noi ne-am pronunţat de la început,'' a menţionat Blanco.

Comitetul Olimpic Spaniol a fost printre primele care au spus că ar prefera ca JO 2020 de la Tokyo (24 iulie - 9 august) să fie amânate, menţionând că sportivii din ţara sa nu se pot antrena din cauza măsurilor impuse de autorităţi în contextul pandemiei de coronavirus.

Citește și: Aprovizionarea cu bunuri de strictă necesitate și medicamente, ÎN PERICOL din cauza restricțiilor de circulație impuse la nivel mondiala

''(...) Informaţiile pe care noi le primim în fiecare zi sunt unele neplăcute pentru toate ţările, dar în ceea ce ne priveşte, cel mai mult ne afectează faptul că sportivii spanioli nu se pot antrena, deci vor fi dezavantajaţi. Vrem ca Olimpiada să aibă loc, dar în condiţii de securitate. Suntem o ţară importantă şi cu patru luni înainte de JO 2020 sportivii noştri sunt într-o situaţie nefavorabilă'', spunea Blanco în urmă cu o săptămână.

Comitetul Internaţional Olimpic a indicat marţi, într-un comunicat: ''În circumstanţele actuale şi bazându-ne pe informaţiile oferite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, preşedintele CIO şi prim-ministrul Japoniei au concluzionat că ediţia a 32-a a Jocurilor Olimpice, de la Tokyo, trebuie reprogramată dincolo de 2020, dar nu mai târziu de vara anului 2021, pentru a avea grijă de sănătatea sportivilor, a tuturor celor implicaţi în Jocurile Olimpice şi a comunităţii internaţionale.''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.