Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Consiliului Fiscal vine cu un avertisment ŞOC: 'Prima Casă ar trebui SĂ DISPARĂ...'

economica.net
prima casa

Avertisment neaşteptat, chiar de la Consiliul Fiscal. Preşedintele instituţiei susţine că unul dintre cele mai accesate programe, Prima Casă, ar trebui stopat pe motiv că "nu face altceva decât să canibalizeze produsele care promovează economisirea înainte de îndatorare".

Citeşte şi: Andrei Pleşu intervine în SCANDALUL momentului: 'Demnitatea, un titlu menit să-i apere pe demnitari de puşcărie...'

"Trebuie să făcem loc în piaţă produselor care stimulează economisirea înainte de îndatorare, aşa cum sunt produsele standard sau cele de economisire-creditare. Programul Prima casă care permite achiziţia unui credit ipotecar cu un avans de doar 5% nu îşi mai are rostul în prezent, în condiţiile în care acest program nu face altceva decât să canibalizeze produsele care promovează economisirea înainte de îndatorare, precum creditul ipotecar standard sau sistemul de economisire-creditare", afirmă preşedintele Consiliului Fiscal, Ionuţ Dumitru, potrivit Ziarul Financiar.

Anunţul vine în contextul în care Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a anunțat recent lansarea  Programului ”Prima Casă” pentru anul 2018. Programul pornește ca urmare a primirii, din partea Ministerului Finanțelor Publice, a acordului de distribuire, iar plafonul va fi de 2 miliarde lei.

Citeşte şi: Cristoiu, atac DUR la adresa susținătorilor şefei DNA: 'A cerut Tudorel Toader arderea pe rug a Codruţei Kovesi?'

În premieră, în acest an alocarea plafonului total între finanţatorii participanţi în Programul Prima Casă a fost realizată cu aplicarea criteriilor şi procedurii de evaluare a activităţii desfăşurate de finanţatori în anul 2017, în funcție de ponderea garanțiilor acordate de fiecare finanțator în totalul garanțiilor acordate în cadrul programului în anul precedent, potrivit unui comunicat la instituției remis vineri. ”Se asigură astfel implementarea unui criteriu calitativ, de optimizare a procesului de accesare a programului de către beneficiari”, spun oficialii acesteia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.